HKU

SoapShopSessie #4: Verdwaald in je documenten? Leer versiebeheer!

Datum: 16-1-2019
Plaats: HKU-locatie Oudenoord, kamer 0.50
Tijd: 09.30 - 13.00 uurTijdens deze SoapShop leer je van de ervaring die programmeurs hebben met versiebeheer. Met name handig als je geregeld met collega's aan documenten werkt die meerdere keren worden bekeken, aangepast, geüpdatet en herzien. Hoe voorkom je dat verschillende versies gaan rondzweven en dat aanpassingen in een verouderd document terecht komen?

Samen met medewerkers Arnaud Loonstra en Machiel Veltkamp gaan we aan de slag met Subversion en Git. Dit zijn open source versiebeheersystemen die je helpen overzicht te houden. Vooral gebruikt voor computersoftware, maar net zo goed bruikbaar voor office-documenten, presentaties, grafische bestanden en blauwdrukken.

Waarom zou je meedoen?

Als je met een groep collega's aan een document werkt, kan er al snel verwarring ontstaan over welke versie de nieuwste is. De ene collega zet een nummer achter haar versie, de andere collega schrijft er zijn naam met 'aanpassingen' erbij. Achter de definitieve versie staat netjes DEF. Maar wat als die toch-niet-zo-definitieve versie aanpassing behoeft? En hoe weet je dat 'versie 2' echt de laatste is? Heeft iemand anders nog feedback gegeven na "aanpassingen_door_Willem"?

Hoe voorkom je een wirwar aan versies? Hoe voorkom je dat collega's in een verouderd document werken? Hoe beheer je je bestanden op een professionele manier? Dat leer je hier voor zowel je eigen projecten als teamprojecten.

Let op: om mee te doen, heb je een laptop nodig!

Over de SoapShopSessies

Het Expertisecentrum Creatieve Technologie van HKU organiseert maandelijks een zogeheten SoapShopSessie rond een bepaald thema dat raakt aan technologie en kunsten. Het is deels een podium (soapbox) en deels een workshop, vandaar SoapShop. Deelnemers zijn medewerkers van het centrum, andere HKU-medewerkers, gemotiveerde studenten en eventueel externen.

Aanmelden

Meld je aan door een mailtje te sturen naar Arnaud Loonstra: arnaud.loonstra@hku.nl