HKU

Presentaties tijdens opening 'NIEUWE BIEB'
In verband met Covid-19 zijn de presentaties op zaterdag 14 en zondag 15 maart afgelast. De studenten ontwikkelen momenteel nieuwe vormen om hun verhaal alsnog te delen: podcasts, vlogs, online audioboeken en meer. Houd dit artikel in de gaten voor meer informatie!


In het kader van de interdisciplinaire projecten voor derdejaars studenten Music Technology en Theatre & Education vond een samenwerking plaats tussen HKU en de Nieuwe Bibliotheek Utrecht.
Een van de mooiste gebouwen van Utrecht – het in 1924 gebouwde iconische hoofdpostkantoor aan de Neude in Utrecht - gaat in een geheel nieuwe gedaante, weer open voor publiek.
De afgelopen vijf jaar werd dit monument verbouwd tot Centrale Bibliotheek en nieuwe culturele hotspot in het centrum van de stad. Op de plek waar je vroeger je brief postte of je cheque inde, wordt plaats gemaakt voor een groots aanbod in literatuur, kunst & cultuur. Verhalen, exposities, talkshows, theater en debat – je vindt het in de Nieuwe Bieb.

Helaas is het openingsweekend van de de nieuwe bibliotheek uitgesteld i.v.m. Covid-19. Tijdens dit weekend zouden studenten onderdeel van het programma zijn met verschillende presentaties.


De studenten ontwikkelen momenteel nieuwe vormen om hun verhaal alsnog te delen: podcasts, vlogs, online audioboeken en meer:

Podcast 'Wat denk je zelf?'
In plaats van een live podcast tijdens de opening van de Nieuwe Bieb hebben Christy-Ann Karijodirono en Evelien van der Zee een online podcast gemaakt. Volg ze op hun Instagram account en luister de podcast via Spotify.

Generatief audioboek (werktitel)
Maurice van Kampen en Dimas Zantman maakten een installatie waarmee bezoekers zelf een audioboek konden maken. Deze gaat nu online in het Paasweekend! Meer informatie volgt.


Houdt dit artikel in de gaten voor informatie over de andere deelprojecten!Deelnemende studenten
Nicky van der Veen (EDU)
Daan van de Ven (EDU)
Brian Voermans (EDU)
Cas van Eldonk (EDU)
Leonie Schoenmakers (EDU)
Christy-Ann Karijodirono (EDU)
Evelien van der Zee (EDU)
Tom Koudijs (MT)
Maurice van Kampen (MT)
Wes Broersen (MT)
Dimas Zantman (MT)
Jasper Boogaard (MT)
Roel van der Meulen (MT)

Coaching: Martijn de Rijk, Doan Hendriks, Sophie Simenel