HKU

KAOSPILOT Masterclass

Datum: 22-8-2018
Plaats: HKU-locatie Nieuwekade 1, Utrecht
Tijd: 9.00-17.00 uur

Het cultiveren van nieuwsgierigheid is al 26 jaar de hoeksteen van de didactiek van de Deense designschool KAOSPILOT. Nieuwsgierigheid is de aanjager van intrinsiek gemotiveerd leren, betrokkenheid en initiatief. Het zijn precies deze houdingsaspecten die we graag bij onze studenten zien, maar waar het ook vaak tekort schiet.

In deze driedaagse (Engels gesproken) masterclass ervaar je hoe je leeromgevingen zo kunt ontwerpen en faciliteren dat het inspireert tot creativiteit, experiment en innovatie en je de betrokkenheid en gedrevenheid bij zowel studenten als docenten weer verhoogt.

Een wereldwijd gerenommeerde masterclass die docenten en onderwijsondersteuners zoals leidinggevenden, onderwijskundigen en -adviseurs handvatten, inspiratie èn een gemeenschap van gelijkgestemden geeft, om onderwijs weer uitdagend te maken.

Pedagogische verandering

Het programma is gestoeld op een zorgvuldig trainingsplatform dat praktijk, reflectie en theorie op een dynamische manier combineert. Niet alleen heb je de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen met betrekking tot pedagogische en methodologische verandering, je hebt ook de gelegenheid om deze in praktijk brengen en verder te ontwikkelen! Het programma zal je aanpak radicaal veranderen en draagt bij aan persoonlijke groei en het ontwikkelen van een nieuwe perspectieven.

Schrijf je in als je...

- een vooruitstrevende leraar bent die bereid is om nieuwe ontwerp- en uitvoermodellen voor onderwijs- en leerstrategieën te onderzoeken;
- een leraar bent die het bovenstaande al toepast, maar behoefte heeft aan een methode om dat nog beter te doen deze te verankeren in jouw school en onder de collega’s;
- iemand bent die in undergraduate of postgraduate niveaus lesgeeft en behoefte heeft aan inspiratie om authentieke ondernemers en leiders die werkelijk het verschil gaan maken, te introduceren in de maatschappij.
- een vooruitstrevende school bent die de kansen, tijd en ruimte aan docenten wil bieden, om te experimenteren met alternatieve methoden van participerend en activerend onderwijs.
- gepassioneerd en gedreven bent om het onderwijs opnieuw uit te vinden binnen de structuren van de bestaande beleids-, financiële- en accreditatiekaders
- een adviseur of procesbegeleider bent, die meer kennis en ervaring wil opdoen van Kaospilot’s benadering van het ontwerpen en geven van ervaringsgerichte workshops.

Meer info en aanmelden

Meer info en aanmelden
Over KAOSPILOT