HKU

Wil je een individueel leertraject Ludodidactiek volgen? Lees hier hoe dat gaat en meld je aan!

Het individuele traject bestaat uit een aantal vaste elementen, maar je kunt de volgorde zelf kiezen. Je maakt in elk geval een prototype voor je eigen praktijk. Je test dit ontwerp met andere deelnemers uit diverse trainingen en op de doelgroep waarvoor je het ontwerpt. Je sluit het traject af als je met je ontwerp een badge ontvangt. Badges zijn er op 3 niveaus.


Badge 1 - Master your domain: Je bent in staat om voor je eigen praktijk onderwijs te ontwerpen aan de hand van ludologische principes.

Badge 2 - The world is your playground: je bent in staat om ludologische principes te herkennen en toe te passen in diverse onderwijssituaties voor diverse doelgroepen en leersituaties.

Badge 3 - Ludo Master: je bent in staat om anderen te trainen in de principes van ludodidactiek.

Kennismakingscollege

Tijdens de introductielezing leer je wat ludodidactiek is, waar het vandaan komt en waarom het zo belangrijk is voor de ontwikkeling van het onderwijs en je eigen ontwikkeling als didacticus. Er zijn diverse momenten in het jaar waarop een dergelijk kennismakingscollege plaatsvindt. Deze momenten zijn te vinden in de ludodidactiek-agenda.

Persoonlijke contactmomenten

Je hebt tien momenten waarop je met een trainer in dezelfde ruimte bent. Dit kan een individuele sessie zijn waarop je gericht feedback krijgt op je eigen ontwerp, maar ook een moment waarop je ‘college’ krijgt over een bepaald onderwerp met meerdere deelnemers tegelijk.

Zelfstudie

Het eigen maken van de onderliggende theorie is in het individuele traject een individuele aangelegenheid. Wij voorzien je van het Handboek Ludodidactiek, de online omgeving met uitleg, voorbeelden en een literatuurlijst.

Playgrounds

Zes keer per jaar kun je meedoen aan een playground bij HKU. Tijdens de playground ontmoet je andere cursisten, is er ruimte voor vragen, kun je een eigen prototype (laten) spelen en daar feedback op krijgen van spelers en trainers. Je speelt en analyseert ook bestaande spellen om te kijken hoe het spel in elkaar zit en wat jij uit dit spel zou kunnen gebruiken voor je eigen onderwijs.


Playgrounds zijn vrij toegankelijk voor iedereen die een training ludodidactiek volgt of heeft gevolgd bij de HKU.

Badgeborrel

Je sluit het individuele traject af met een badgeborrel. Tijdens dit halfjaarlijkse evenement ontmoeten deelnemers, alumni en trainers elkaar en verwelkomen we de nieuwe aanwinsten in het ludodidactiek-team.


Heb je een eigen ontwerp op een zodanig niveau gekregen, dan ontvang je tijdens de badgeborrel ook de badge die bij jouw niveau past.

Ik wil meedoen!

Wil jij ontdekken wat ludodidactiek kan betekenen voor jouw onderwijspraktijk? Vul dan het formulier in en doe mee! Het individuele leertraject kost 550 euro. Als je met meerdere mensen samen (van één organisatie) het traject volgt, krijg je 150 euro korting per persoon.

Vragen?

Meer weten over ludodidactiek, de cursussen of andere activiteiten? Mail naar ludodidactiek@hku.nl