HKU
Listen To the Bloody Machine - creating Kris Verdonck’s END

"LISTEN TO THE BLOODY MACHINE- creating Kris Verdonck's END" geschreven door Marianne van Kerkhoven en Anoek Nuyens.

In ‘Listen To the Bloody Machine - creating Kris Verdonck’s END’ wordt het scheppingsproces van deze opmerkelijke performance uitvoerig beschreven en gedocumenteerd. De auteurs Marianne Van Kerkhoven en Anoek Nuyens maakten als dramaturg en stagiaire-dramaturg deel uit van het productieteam van END.

Het boek bevat interviews met alle medewerkers, een dagboek van de repetities, de tekst van de voorstelling, foto's, technische tekeningen, een dvd met een trailer, enz.

Het boek is uitgegeven in samenwerking met A Two Dogs Company en Kaaitheater Brussel.

Deze publicatie verschijnt in een reeks van het Lectoraat Theatrale Maakprocessen van de Faculteit Theater van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht i.s.m. International Theatre & Film Books.

The work of the Belgian artist Kris Verdonck (1974) is situated in the transit zone between visual arts and theatre, between dance and architecture. The relationship between man and machine, the 'uncanny' atmosphere resulting from the confrontation between organic life and technology are omnipresent in Verdonck's work. His projects are shown in theatres, in museums as well as in public spaces (atwodogscompany.org).