HKU

Elisabetta Lazzaro is cultureel econoom en Lector Creatieve Economie.

Elisabetta Lazzaro is lector Creatieve Economie aan HKU. Ze was voorheen hoogleraar culturele economie aan de Vrije Universiteit van Brussel, België, aan de Southern Methodist University in Dallas (VS) en aan de Universiteit van Padua in Italië.


Ze behaalde een doctoraat in de economie aan de Vrije Universiteit van Brussel en de Universiteit Parijs 1 Panthéon-Sorbonne, een Master in Economie en Cultuur aan de Universiteit Parijs 1 Panthéon-Sorbonne, een bachelorgraad in Economie en Management aan de Universiteit van Ca 'Foscari in Venetië, met daarnaast nog diverse graden en onderzoeksposities gericht op economie en kunst in Europa, de VS en Australië.


Prof. Lazzaro's publicaties, onderzoek en onderwijs richten zich op economie, management en beleidsanalyse en ontwerp van de kunst-, cultuur- en creatieve industrie. Onderwerpen zijn slimme valorisatie, innovatie en groei in en door de culturele en creatieve industrieën (CCI's). Lazzaro's onderzoek omvat cultureel en creatief ondernemerschap, duurzame bedrijfsmodellen en financiering, creatieve cross-overs, CCI-impact en regionale ontwikkeling, de kunstmarkt, culturele praktijken, diversiteit, interculturele dialoog en sociale cohesie, CCI-impact en capaciteitsopbouw van cultuur, cultuur in internationale samenwerking en externe relaties.


Prof. Lazzaro wordt regelmatig uitgenodigd als keynote spreker en docent op vele universiteiten en symposia wereldwijd. In haar veldervaring heeft Prof. Lazzaro als speciaal adviseur geassisteerd in wetenschappelijke en stuurgroepen van grote internationale, Europese en nationale instellingen, regeringen en projecten.


Zij is lid van de Executive Board van de Association for Cultural Economics International (ACEI).

Contact