HKU

Een overzicht van alle projecten van de Innovatie Studio waarbij sprake is van samenwerking in EU-verband.

IRIS Smart Cities: Utrecht helpen verduurzamen

De Innovatie Studio van HKU is betrokken bij een grootschalig plan om de stad Utrecht duurzamer te maken. Daarvoor gaan medewerkers, docenten en studenten van HKU de komende jaren samen met burgers van de stad aan de slag om hen te helpen hun energieverbruik te verminderen. De HKU’ers gebruiken virtual reality, toegepaste games en ‘design thinking’ om deelnemers voor te lichten, te motiveren en inspireren. De gebruikte methode is de 'Citizen Engagement Ladder', waarover je meer kunt lezen in de publicatie 'Citizen Engagment in Public Spaces' (pdf).

Download de publicatie

Jam Today

Game jams zijn krachtige instrumenten om innovatie te stimuleren bij het maken, ontwikkelen en de inzet van games. JamToday is het eerste Europese netwerk dat game jams organiseert gericht op serious games. Tijdens een creative snelkookpan werken game designers en experts uit verschillende sectoren aan oplossingen voor maatschappelijke problemen. Willem-Jan Renger, hoofd van de Innovatie Studio van HKU: “JamToday maakt duidelijk hoe we met games specifieke sectoren kunnen versterken."


JamToday was onderdeel van het succesvol afgesloten HKU-lectoraat Play Design.


Lees ook: JamToday laat gamedesigners brainstormen met deskundigen

Transmango Game JamsIn het Transmango-project staat de vraag centraal wat en hoe Europeanen in de toekomst zullen eten. Hierbij hoort de organisatie van meerdere toegepaste game jams rond dit onderwerp, waarvoor de Innovatie Studio van HKU verantwoordelijk is. De deelnemers aan de jams willen de discussie op speelse wijze aanslingeren.

Bezoek de Transmango-website

Gamewise

HKU Gamewise is een Europees project waarbij het bordspel Hexigo is ontwikkeld. Het spel bevordert de kwaliteit van projectonderwijs en draagt bij aan het toepassen van gamification in het onderwijs. Het is een middel om met elkaar te praten over het uitvoeren van een project met studenten.