HKU

Doe mee aan de Innovatie Muziekeducatie 2-daagse op 3 en 4 november 2017! Ga aan de slag met nieuwe ontwikkelingen in het vakgebied van de muziekdocent.

Cross Arts

Een interdisciplinaire workshop waarbij we muziek, beeldende kunst en theater vermengen tot nieuwe soorten performances.


We doen gezamenlijk artistiek onderzoek waarbij we starten met observatie en experiment. Door het genereren van uiteenlopend materiaal en het uitvoeren van gerichte artistieke acties komen we tot een kunstverzameling. Van daaruit vormen we een concept en begint het schrappen. We werken toe naar een nieuw gezamenlijk, interdisciplinair werk.


We bespreken de processen en ervaringen tijdens deze workshop en bekijken hoe we het kunnen inzetten in onze educatiepraktijk. 

Expert: Niels Vermeulen

"Met mijn organisatie The Unexpected System doe ik artistiek onderzoek naar serendipiteit: de ongezochte vondst. De uitkomsten zijn te vinden in ontmoetingen, performances, installaties en concerten. Verder ben ik als docent verbonden aan het Prins Claus Conservatorium. Ik geef daar les in collectieve maakprocessen.


In mijn woonplaats Utrecht werk ik voor TivoliVredenburg als workshopleider voor jongerenprojecten (Pronkstukken) rondom de klassieke concerten van het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast heb ik een electronicaduo genaamd HexBlack, hou ik van hardlopen en van analoge (modulaire) synthesizers."

Niels Vermeulen