HKU

Als kunstenaar, docent, ontwerper, of manager nieuwe kennis opdoen en ervaringen delen? Dat kan met onze opleidingen, zomercursussen en trainingen.

Blijf op de hoogte!

Twee maal per jaar verstuurt het Expertisecentrum Educatie een nieuwsbrief met de laatste cursussen, trainingen en andere relevante zaken. Meld je nu aan!

Trainingen open aanbod

Ook dit jaar hebben we weer een divers open aanbod ontwikkeld. In samenwerking met diverse partners zoals het HKU lectoraat Kunst en Professionalisering, masterstudenten, PABO's en het UCK. Vertrouwd is de cursus tot het behalen van een Didactische Bekwaamheid.

Bekijk het aanbod en meld je aan!

Opleidingen

Bachelor docentopleidingen

Drie eerstegraads bachelordocentenopleidingen binnen beeldende kunst, muziek en theater leiden op voor functies in onderwijs, cultuur, zorg en het bedrijfsleven. Binnen hun opleiding volgen studenten een gezamenlijk programma met performances en interdisciplinaire educatieve projecten in het werkveld.

Lees verder voor Beeldende Kunst, Muziek of Theater.


Master Kunsteducatie

Deze tweejarige deeltijdopleiding leidt kunstvakdocenten, kunstenaars, ontwerpers, kunstmanagers en CMV'ers op die zich artistiek en pedagogisch willen verdiepen en hun ondernemerschap willen versterken. Gerichte focus op innovatie van kunsteducatie.

Lees verder en meld je aan

Leiderschap in Cultuur (LinC)

Een programma voor leiders in de culturele sector. Je werkt aan persoonlijk leiderschap en nieuwe verbindingen tussen leiders, culturele instellingen, disciplines, cultuur en samenleving. I.s.m. Universiteit Utrecht (USBO), Kennisland en Coaching in de Cultuur.

Lees verder en meld je aan


Beroepskunstenaar in de klas

Eenjarige post-hbo deeltijdopleiding voor kunstenaars die in het basisonderwijs willen werken. I.s.m. de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Lees verder en meld je aan

Erkende zomercursussen

Ludodidactiek

Voor docenten, educatoren, en andere professionals. Onderwijsontwerp voor de eigen praktijk op basis van gameprincipes. Een week intensief in Amsterdam. In samenwerking met IJsfontein.

Lees verder en meld je aan

Contact

Bel tijdens kantooruren met Vanesse de Graaff: 030-2349552. expertisecentrumeducatie@hku.nl

Facebook