HKU

Het Centrum Leven Lang Leren en Onderwijsinnovatie onderzoekt manieren waarop technologie en digitale middelen het onderwijs kunnen verrijken.

HKU zet actief in op technology-enhanced learning: de inzet van technologie in de leeromgeving om leeractiviteiten te ondersteunen. Het Centrum Leven Lang Leren en Onderwijsinnovatie verkent de mogelijkheden samen met de schools en ontwikkelt deze verder. Onze focus ligt in eerste instantie bij het ontwerp en gebruik van blended learning: mengvormen van on- en offline onderwijs.


Dit maakt het mogelijk onderwijs flexibel aan te bieden, bijvoorbeeld daar waar studenten werk en studie combineren of zich tijdens stages en projecten op verschillende plaatsen bevinden.

Vormen van online onderwijs

In de leergemeenschap Technology-Enhanced Learning vertrekken we vanuit leer- en ontwikkelvragen van de deelnemers. Denk aan vragen als: Hoe ontwerp je een 'blended' module? Wat voegen online vormen van onderwijs toe aan het bestaande aanbod? Hoe kom je tot een effectieve mengvorm van on- en offline onderwijs? Welke rol speelt de digitale leeromgeving?


We laten ons in het onderzoek niet alleen leiden door wat technologisch mogelijk is: de uitdaging is juist om bewuste keuzes te maken op basis van onze idee├źn over onderwijs en leren.


Het doel van de leergemeenschap is om vanuit verschillende rollen en expertises kennis te ontwikkelen over bovenstaande vragen, deelnemers te begeleiden in het opdoen van nieuwe vaardigheden, en waar nodig en gewenst 'blended' onderwijs te ontwerpen.

Programmaleider

Maarten Overdijk

maarten.overdijk@hku.nl