HKU

Sinds 2016 reikt de Gemeente Utrecht de HKU Prijs Gemeente Utrecht uit. Het is een prijs voor een talentvolle kunstenaar die dat jaar afstudeert aan HKU. De winnaar ontvangt 5.000 euro en een penning.

Genomineerden

Zeven studenten zijn deze keer genomineerd voor de HKU prijs Gemeente Utrecht. De prijs is door de Gemeente Utrecht ter beschikking gesteld als blijk van waardering voor artistiek talent van HKU.

Uitreiking HKU Prijs Gemeente Utrecht

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Culturele Zondag op zondag 3 september om 16.00 uur op het podium aan het Stadhuisplein in Utrecht. Direct aansluitend zal in de nabijgelegen Academiegalerie de tentoonstelling met werk van de zeven genomineerden worden geopend.Programma Culturele Zondag

Bekijk hier het programma van de Culturele Zondag op 3 september.


Winnaar 2017

De HKU prijs Gemeente Utrecht 2017 is gewonnen door Milou Backx (HKU Media) voor haar afstudeerwerk Artificial Dumbness. Zij nam op zondag 3 september tijdens het Uitfeest de prijs ter waarde van € 5.000,- in ontvangst uit handen van wethouder Kees Diepenveen. De motivatie van de jury kun je teruglezen in het juryrapport (zie de download hieronder).