Start studiejaar Design for Change and Innovation

Welkom! Gefeliciteerd met je toelating bij Creative Transformation. Wat ontzettend leuk dat je bij ons komt studeren.
Start studiejaar Design for Change and Innovation
In september dit jaar maak je kennis met elkaar, de docenten en HKU. We starten in september met een introductieweek. Hieronder vind je alle relevante informatie daarover, en meer.

Startinformatie

 • Jouw studie begint met drie introductiedagen waarop je elkaar, HKU en docenten leert kennen.

  Op dinsdag 5 september ben je welkom op Jaarbeursplein 22, 3521 AP Utrecht, waar je ook je toelating hebt gedaan en waar de open dagen en meeloopdagen plaats hebben gevonden. We starten daar om 10.00, en na een dag workshops volgen en kennismaken zullen we rond 16.00 klaar zijn.

  Op woensdag 6 september zitten we ergens anders, namelijk bij Vogelfrei. Het adres hiervan is Nijverheidsweg 6, 3534 AM Utrecht. Ook hier gaan we heel de dag workshops doen en zijn rond 16.00 klaar.

  Op donderdag 7 september zitten we weer ergens anders, namelijk bij Kinderboerderij Nieuw-Rotsoord. Tussen de konijnen en bloemen sluiten we hier de week feestelijk af met een eindprogramma en een borrel met alle andere studenten van DCI. We zijn deze laatste dag rond 18.00 klaar.

  Op maandag en vrijdag die week is er dus geen programma en kun je nog lekker bijkomen van je vakantie.

  Zorg je dat je het goed in je agenda overneemt?

 • Hieronder een lijstje van benodigdheden die je moet aanschaffen en meebrengen naar je eerste lesdag.
  Goed om te weten:

  • Je hoeft geen dure potloden, penselen etc. aan te schaffen.
   Veel van de spullen op deze lijst vind je ook bij winkels als bv. Action of Hema.

  • Markeer je spullen zodat je weet wat van jou is

  • Zorg voor een etui of doosje om je spullen in te doen.

  Om aan te schaffen:

  • 1 schaar
  • 6 rolletjes plakband
  • 1 rol breed schilderstape of papiertape
  • 1 nietmachine
  • 1 set viltstiften (minimaal 12 kleuren)
  • 1 setje kleurpotloden (minimaal 12 kleuren)
  • 4 tekenpotloden
  • 1 setje penselen (nrs. 1 t/m 12)
  • Lijm (stift of vloeibaar)
  • 1 Dummy minimaal A5 (blanco papier)
  • markers (rood, zwart blauw, groen)
  • Post its /sticky notes in verschillende kleuren en formaten
 • Laptop

  Het is belangrijk dat je bij de start van de opleiding een laptop tot je beschikking hebt die niet ouder is dan een jaar, met tenminste 100 GB vrije schijfruimte, en die probleemloos Adobe Creative Cloud kan draaien. Wij raden een MacBook aan, maar met een nieuwe Windows laptop met voldoende schijfruimte en een goede grafische kaart kun je ook goed uit de voeten.

  Studiekosten

  Voor de opleiding is het niet nodig om vooraf een boekenpakket aan te schaffen, later in de opleiding of specifiek voor een vakonderdeel kan dat aangegeven worden door de vakdocent. Wel vragen we je om te zorgen dat je voor de start van de opleiding een Adobe Creative Cloud abonnement hebt aangeschaft via SurfSpot, daar krijg je korting op hard- en software als je inlogt met je studentgegevens, en kost het pakket 130 euro per jaar. Daarnaast moet je in jaar 1 rekening houden met ongeveer 200 euro aan kosten voor materialen, software, reiskosten, museumbezoek etcetera.

  Transport

  Omdat we in de bachelor gebruik maken van vrijwel alle werkplaatsen van de HKU, zul je op verschillende locaties door de stad heen aan het werk zijn. Het is daarom onmisbaar om een goede fiets in Utrecht te hebben staan. Je kunt vanaf locatie Jaarbeursplein ook makkelijk een ov-fiets huren. Check https://www.ns.nl/deur-tot-deur/ov-fiets voor hoe je dit reisproduct op je ov-chipkaart kunt zetten.
 • Het HKU onderwijsprogramma bestaat uit 4 blokken van tien weken. Daarna is er nog een periode van herkansingen aan het eind van het jaar (blok 5). Kijk in het HKU onderwijsjaarrooster om te zien hoe de blokken zijn ingedeeld en wanneer je vakantie hebt.

  Je lesrooster wordt in juli gepubliceerd in de roosterapplicatie Myx. Er zijn twee omgevingen: de self service-portal (desktop, laptop, tablet) en de app MijnHKU (smartphone). MyX werkt met roostergroepen; selecteer alle groepen die voor jou relevant zijn om je volledige rooster te zien. Voor de opleiding DCI zoek je op: DCI1.

  Kijk voor het lesrooster van de Bachelor Design for Change and Innovation (DCI) naar de klas DCI1 (jaar 1).

 • Download hier het programmaboek van DCI

  In deze handleiding vind je onder meer een overzicht van het programma, informatie over toetsen en beoordelen, overzichten van de faciliteiten waar je als student van gebruik kunt maken. Kortom: alle belangrijke informatie over de studie.

 • Van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli zijn er afstudeerprojecten te zien in de expositie van HKU genaamd Exposure 2023. Je bent van harte welkom om hier alvast te kijken naar wat er allemaal gemaakt wordt op HKU. Check www.exposure.hku.nl voor meer informatie.

Social Media

Volg ons op Instagram.

Deze Instagram wordt bijgehouden door studenten van de studie. Lijkt het je leuk om hieraan bij te dragen? Stuur dan een mailtje naar jodie.beijer@hku.nl en vraag naar de Instagram Redactieraad.

Jouw locatie

Het hoofdkwartier van Design for Change and Innovation, jouw studie, is op HKU locatie Jaarbeursplein. De adres gegevens daarvan zijn:

Jaarbeursplein 22
3521 AP Utrecht
Gebouw Sijpsteijn, Verdieping 5

Meer weten?

Let op: 18 juli tot 20 augustus zijn de locaties van HKU gesloten. Heb je een vraag over je inschrijving of het introductieprogramma? Dan kun je (ook in de vakantie) terecht bij Servicebalie Studentzaken. Telefoonnummer: 030-2091540.