HKU en Theater Kikker pakken uit

HKU x Theater Kikker

  • 09/06
  • 23/06
HKU en Theater Kikker pakken uit


Van zondag 9 tot en met zondag 23 juni geven HKU en Theater Kikker de nieuwste lichting jong talent een podium midden in de stad. In transparante KikkerKontainers die je vindt op Janskerkhof, tegenover HKU Theater, krijgen studenten de mogelijkheid om hun werk te presenteren aan het Utrechtse publiek. Kom kennismaken met het talent van de toekomst en laat je verwonderen en overdonderen. Het programma is gratis toegankelijk voor iedereen.

HKU en Theater Kikker pakken uit met gratis kunst in de openbare ruimte. Op Janskerkhof, een druk knooppunt midden in de stad waar de bussen en fietsers normaal gesproken langs razen, is er nu een plek om stil te blijven staan. Studenten van HKU Theater en HKU Design nodigen je uit om hier hun werk te bewonderen.

Culturele Zondag Utrechtse Nieuwe 9 juni
De aftrap van het programma is tijdens de Culturele Zondag Utrechtse Nieuwe. Jiska Mensink en Emile Rogissart, twee alumni van HKU Theater, presenteren Krauwel, een fysieke beeldende voorstelling over het schone in het vieze vinden. Elise Slurink, student HKU Product Design presenteert haar afstudeerwerk Het Meisje, dat een nieuwe kijk biedt op een schilderij dat iedereen wel kent. Student Product Design Nienke Baten nodigt je uit om haar weefwerk niet alleen te bekijken maar ook te ervaren. Weven is beleven!

Programma KikkerKontainers
Op 14 en 15 juni presenteert Rebeka Németh, student HKU Theater, haar afstudeerwerk geïnspireerd op Eindspel van Samuel Beckett, waarin twee spelers de binnenruimte van een container beschermen als een kwetsbaar ecosysteem.

Op 21 en 22 juni is het resultaat te zien van Transmedial Storytelling; een samenwerkingsproject tussen twee afstudeerrichtingen van HKU Theater: Writing for Performance en Interactive Performance Design. In twee weken tijd brengen zij een transmediale wereld vol verhalen tot leven in een eerste schets.

Joep Janssen, student Fashion Design, combineert elektronische muziek met traditionele weeftechnieken, wat resulteert in een hypnotiserende show waarbij geluid, beeld en ambacht samensmelten. Joep weeft op het ritme van de analoge drumcomputers, waardoor langzaam een patroon ontstaat op het kleed.

HKU en Theater Kikker
HKU en Theater delen de gezamenlijke ambitie nieuw werk van jonge, talentvolle makers te ondersteunen, ontwikkelen en presenteren aan een breed publiek. HKU is met zo'n 4.400 studenten in alle kunstdisciplines een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie. Theater Kikker biedt een multidisciplinair podium voor jong talent en andere makers met een unieke stem in de maatschappij.

Bekijk het programma