Start studiejaar Master of Education in Arts

Welkom bij de Master of Education in Arts! Op deze pagina vind je informatie over de start van je eerste studiejaar.
Start studiejaar Master of Education in Arts

Startinformatie

 • Bekijk hier het HKU jaarrooster met de officiële vakanties & vrije dagen. De HKU kent een kerstvakantie (2 weken) en een zomervakantie (4 weken). De meivakantie en herfstvakantie zijn onderwijsvrij gepland, maar geen officiële vakantie. In blok 5 (juli en augustus) zijn in totaal 5 weken gereserveerd voor het inhalen van lessen of herkansingen. Op vakantie gaan buiten de officiële vakantieweken is geheel op eigen risico.
 • De lesroosters zijn in te zien via de MijnHKU app (Andriod en iPhone) en MyX (browser)
  Je logt in met je HKU e-mailadres en bijbehorende wachtwoord. Zoek in MyX vervolgens op de groep MKE1.

  Het rooster is vanaf half augustus beschikbaar. Verreweg de meeste lessen worden geroosterd op de maandag na 16:00 en vrijdag de hele dag.

  Bekijk hier de handleiding voor MyX.

 • HKU mail

  Urgente en belangrijke informatie sturen wij altijd naar je HKU-mail. Zorg daarom dat je je mail regelmatig checkt en/of doorschakelt naar je privé-mail om geen belangrijke informatie te missen!

  Zoom

  Op HKU werken we met het programma Zoom. Hier hebben we het afgelopen jaar goede ervaringen mee. Alle Zoom-accounts met een HKU-mailadres krijgen gratis de volgende mogelijkheden:
  • Ongelimiteerd sessies aanmaken
  • Tot 300 deelnemers per sessie
  • Langer dan 40 minuten Zoomen
  Maak je een account aan bij Zoom met een HKU-mailadres, dan verschijnt er een pop-up. Er zijn dan twee keuzes:
  1. Join the Account - Je sluit je Zoom-account aan bij de HKU-brede onderwijs licentie.
  2. Change emailadress - Je Zoom account wordt omgezet naar een privé-account. Wellicht moet je hiervoor een privé e-mailadres invoeren. De kosten zijn dan voor jezelf.
  De mogelijkheden qua opties in Zoom worden HKU breed bepaald. Dit gebeurt in afstemming met ECT en de Functionaris Gegevensbescherming. Wil je vrije keuze hebben in de beschikbare opties van Zoom, kies dan voor een privé account.

  Tips

  Maak een account aan met je HKU-mailadres en wachtwoord. Alleen op die manier heb je toegang tot een unlimited account.

  Studentportal

  Op de Studentportal vind je het rooster, informatie over je vakken, de boekenlijst, de groepsindeling, informatie over toetsing en begeleiding, en nog veel meer! Vanaf eind augustus is hier de informatie voor het collegejaar 2023/2024 beschikbaar.

  Veel informatie is alleen toegankelijk via de login met je HKU-mailadres en wachtwoord. Zodra je inschrijving via Studielink is afgerond, ontvang je deze gegevens. Heb je geen inloggegevens of lukt het niet? Neem dan contact op met Studentzaken via 030 209 1540.

 • Alle studenten van HKU krijgen een studentenkaart. Deze studentenkaart blijft gedurende je hele studie geldig.

  Met deze kaart kun je je identificeren en aantonen dat je in de HKU-gebouwen mag zijn en mag deelnemen aan tentamens. Je bent daarom verplicht je studentenkaart bij je te hebben als je op HKU bent. Ook geeft de kaart je onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van de printers en kopieerapparaten.

  Wees er zuinig op, want naast bewijs van inschrijving geeft de kaart toegang tot de bibliotheken en kan hij gebruikt worden voor verschillende kortingen.

Meer weten?

Heb je een vraag over je inschrijving bij de HKU? Dan kun je terecht bij Servicebalie Studentzaken. Telefoonnummer: 030-2091540.

Jouw locatie

Het hoofdkwartier van deze studie is op HKU locatie Jaarbeursplein. De adres gegevens daarvan zijn:

HKU Jaarbeursplein
Gebouw Sijpsteijn, Verdieping 5
Jaarbeursplein 22
3521 AP Utrecht