Start studiejaar Games en Interactie

Welkom bij Games en Interactie! Op deze pagina vind je alles wat je moet weten voor de start van je eerste studiejaar.
Start studiejaar Games en Interactie
Welkom
Welkom 1e jaars studenten Games & Interactie! Jouw studie begint met vier introductiedagen van dinsdag 29 augustus tot en met vrijdag 1 september 2023. We zijn er trots op jullie een programma aan te bieden vol plezier en spanning in de eerste week van school.
Mocht het wegens omstandigheden niet lukken om bij de introductie aanwezig te zijn, dan kun je dit melden bij Tim Bosje (tim.bosje@hku.nl). Je zal ook per e-mail een uitnodiging ontvangen voor een Discord server waar je al je vragen kwijt kan. Deze uitnodiging wordt twee weken van tevoren gestuurd.

Startinformatie

 • Hieronder kun je meer lezen over het programma tijdens de Introductie. Om deel te kunnen nemen aan het Introductieprogramma dien je je voor 21 augustus aan te melden via het betalen van deze Ideallink. De betaling is tevens je aanmelding.
  Verdere details over het programma ontvang je tijdens de introductieweek zelf. Houd je studenten e-mail goed in de gaten, daar komen half augustus nog extra instructies en een link naar Discord.

  Dinsdag 29 augustus – Ina Boudier-Bakkerlaan 50

  • 10:00 – 16:00
  • Welkomstwoord door schooldirecteur Viktor Wijnen, studieleiders, decanen, Genius (studievereniging) en vertrouwenspersonen
  • Kennismaking met HKU Games en Interactie
  • Kick-off van introductieprogramma
  • Rondleiding door het IBB gebouw
  • 19:30 – 21:30 – Twee Twitch livestreams over topics die handig zijn om te weten over de opleiding

  Woensdag 30 augustus – Ina Boudier-Bakkerlaan 50

  • 9:30 – 18:00
  • Game jam met Muziek en Technologie (Neem je laptop mee!)
  • Verzorgd avondeten

  Donderdag 31 augustus – Ina Boudier-Bakkerlaan 50

  • 10:00 – 16:00
  • Vervolg van programma, verzorgd door studenten van HKU Games en Interactie
  • Verzorgd avondeten

  Vrijdag 1 september – Ina Boudier-Bakkerlaan 50

  • 10:00 – 16:00
  • Vervolg van programma, verzorgd door studenten van HKU Games en Interactie

  Benodigdheden

  Om deel te kunnen nemen aan het introductieprogramma is het belangrijk dat je een laptop/computer hebt. Op woensdag 30 augustus verzoeken we je een laptop mee te nemen, deze heb je namelijk nodig voor de Game Jam met Muziek en Technologie.

  Lunch en diner

  Voor lunch kan je zelf iets meenemen, of langs de Jumbo om de hoek. Op woensdag 30 augustus en donderdag 31 augustus wordt het avondeten verzorgd door een cateraar dus op die dagen hoef je niet je eigen avondeten te regelen. Neem wel je eigen drinken mee voor tussendoor. Heb je nog bijzonderheden m.b.t. de catering, geef dit dan door aan David Janssen: david.janssen@student.hku.nl.

  Deelnamekosten

  Wij vragen om een bijdrage voor de introductieweek zodat wij voor jullie een leuke week neer kunnen zetten. Je betaalt voor deze introductie een bijdrage van 43 euro. Het wordt enorm gewaardeerd als het bedrag voor de deelname vóór maandag 21 augustus betaald is. De betaling is tevens je aanmelding. Klik hier om naar Ideal te gaan.

  Activiteiten

  Houd er rekening mee dat het enorm warm kan worden eind augustus en dat we buiten activiteiten gaan doen. Neem dus water en zonnebrand mee. Als je het vergeet is er ook een Jumbo en Kruidvat in de buurt.

  Belangrijk om te weten

  • Zowel tijdens de opleiding als tijdens de introductiedagen moet je WA-verzekerd zijn.
  • Het is niet toegestaan alcohol en/of verdovende middelen mee te nemen naar de introductiedagen.
  • Tijdens de introductie is er een rustruimte beschikbaar. Wil je hiervan gebruik maken, neem dan contact op met Tim Bosje (tim.bosje@hku.nl).

  Vragen

  Gezondheid en afwezigheid

  Mocht je, bijvoorbeeld door ziekte, verhinderd zijn het introductieprogramma bij te wonen, meld dit dan bij kerndocent Tim Bosje. Of zijn er omstandigheden m.b.t. jouw gezondheid waarvan het handig is dat de HKU hiervan op de hoogte is, meld dit dan ook bij Tim Bosje, e-mail tim.bosje@hku.nl .

  Betaling

  Heb je een vraag over de betaling van de introductieweek? Laat dit dan weten aan Coraline Mulder bereikbaar via coraline.mulder@hku.nl (wegens vakantie niet bereikbaar van 17 juli t/m 11 augustus).

  Bijzonderheden m.b.t. catering & algemene vragen over de introductie

  Voor het doorgeven van bijzonderheden m.b.t. de catering of voor algemene vragen over de introductie, mail dan naar David Janssen, student van de introductiecommissie, david.janssen@student.hku.nl .

  Jouw Locatie

  HKU IBB-laan, Ina Boudier-Bakkerlaan 50, 3582 VA Utrecht, tel. 030 2091909. Het is betaald parkeren, dus hou daar rekening mee.
  Wegens de zomersluiting is HKU IBB-laan gesloten van 10 juli t/m 13 augustus. De centrale Servicebalie Studentzaken blijft wel open.
 • We beginnen in de week van 4 september met Project Play. Houd deze pagina in de gaten voor de aanvang en wat je mee moet nemen voor de eerste projectdag.

  Studentportal

  Alle informatie die je nodig hebt voor je studie vind je op studentportal.hku.nl. Veel informatie is alleen toegankelijk via een login. Zodra je inschrijving via Studielink is afgerond, ontvang je je HKU-account met wachtwoord. Neem gerust een kijkje, maar bedenk dat de pagina’s nog niet zijn geactualiseerd voor het studiejaar 2023-2024.

  Studiebenodigdheden

  Tijdens de opleiding heb je boeken en/of andere materialen nodig. Hier vind je de lijst van studiebenodigdheden voor Games en Interactie.

 • Om jouw rooster(s) te selecteren, moet je weten in welke klas en/of lesgroep je zit. Tijdens de introductieweek wordt de klassenindeling bekend gemaakt. Het rooster voor het eerste semester van 23/24 wordt in de zomer gepubliceerd.

  De lesroosters zijn in te zien via de MijnHKU app (Andriod en iPhone) en MyX (browser)
  Je logt in met je HKU e-mailadres en bijbehorende wachtwoord.
  • overzicht lestijden (pdf) (voor de jaarindeling in onderwijsblokken, zie het locatiejaarrooster)
  NB: Wees je ervan bewust dat roosterwijzigingen altijd mogelijk blijven. Controleer je rooster daarom regelmatig, ook kort voor aanvang van de lessen.

Meer weten?

Voor vragen over studeren aan HKU, mail naar sz@hku.nl of bel Servicebalie Studentzaken op 030-2091540.

Jouw locatie

HKU IBB-laan
Ina Boudier-Bakkerlaan 50
3582 VA Utrecht