Start studiejaar Associate Degree Connected Design

Welkom!
Je vindt hier de startinformatie voor de Ad Connected Design. Heb je ook de algemene informatie voor de hele 'school' gelezen? Alles onder voorbehoud van laatste wijzigingen.
Start studiejaar Associate Degree Connected Design

Top dat jij vanaf eind augustus bij de Associate degree Connected Design komt studeren. Je ontvangt hierbij alvast informatie over de start van jouw studie. Wij hebben er in ieder geval al zin in!

We leren je graag al een beetje kennen tijdens de introductiedagen van woensdag 30 tot en met vrijdag 1 september. Omgekeerd maak jij kennis met je klasgenoten en met je studieleider en tutor. De introductiedagen zijn behalve leuk ook belangrijk, want er zal veel informatie over het curriculum met je worden gedeeld. Daardoor kan je de week erna goed starten met je opleiding. We rekenen dus op je komst.

Startinformatie

 • We vragen een bijdrage van 75 euro voor deelname aan de introductiedagen. Geef je hiervoor op via dit aanmeldformulier. Houd deze pagina dus goed in de gaten. Deadline voor opgeven en betalen is 24 augustus.
 • Je introductieprogramma start met een algemeen ‘HKU Design-programma’ op woensdag 30 augustus.

  Woensdag 30 augustus

  10.00 uur: Aftrap van het introductieprogramma met een welkom door de directeur van HKU Design, Marinda Verhoeven. Met aansluitend een vervolgprogramma eigen opleiding (kennismaking, tutor informatie etc.).

  ca. 13.00 uur: Vertrek excursie samen met onze tweedejaars studenten en begeleidende docenten, met overnachting op een heel leuke camping in de regio Utrecht. https://www.ymcakampeercentra.nl/leusden/

  Neem een stevige rugzak mee met extra kleding, slaapkleding, toiletspullen, handdoek, theedoek, zaklamp, etc. Let op: je rugzak gaat mee op de fiets. Dus neem alleen het nodige mee! Check het weer ook, zodat je de juiste kleren meeneemt.

  Geef via astrid.ritskes@hku.nl aan als je speciale dieeteisen hebt. Bij extreme gevoeligheid voor eten moeten we je helaas vragen zelf eten mee te nemen. Ook als je vanuit religieuze overweging bezwaar hebt tegen gemengd slapen van verschillende genders dit graag vooraf doorgeven.

  We fietsen die dag 20/25km! Neem voor onderweg ook wat water en een kleine versnapering mee. Je kunt tijdens het fietsen ineens trek krijgen. Onderweg stoppen we bij een interessante locatie. Daar krijgen we een rondleiding, denk aan architectuur, geschiedenis en actualiteit.

  Donderdag 31 augustus 10.00 uur:

  Vervolg excursie op de camping met een divers kennismakingsprogramma.
  Ca. 17.00 uur: vertrek camping, geen fiets tot beschikking, eigen vervoer/openbaar vervoer

  Vrijdag 1 september (Utrecht)

  12.00 – 17:00 uur: (buiten) Programma in Utrecht verzorgd door onze tweedejaars. Informatie over de verzamelplek volgt.
  17.00 uur: Gezamenlijk eten op een n.t.b. locatie in Utrecht (alleen bij lekker weer).

  Tijdens de introductiedagen heb je een A4 dummy, fineliners, potloden, houtskool en camera/mobiel nodig.
  Neem ook een aantal foto’s mee, geprint of afgedrukt, die iets vertellen over jou en je bezigheden.

 • Aansprakelijkheid

  HKU heeft voor door de HKU geregistreerde reizigers een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten.

  Reis- en annuleringsverzekering

  Sluit zelf een reisverzekering en evt. annuleringsverzekering af.

 • Er is geen vaste boekenlijst. Waar boeken worden gebruikt bij de lessen, krijg je dit tijdig van je docent te horen. In de 'zomerbrief' (pdf) vind je een lijst met aan te schaffen materialen.
 • In de eerste lesweek volg je een aangepast programma. Er is dan speciale aandacht voor de werkplaatsen hout en metaal. Tijdens instructiesessies leer je o.a. omgaan met de machines die er staan. Zonder deze instructielessen mag je niet vrij werken in de werkplaatsen. Je bent dus verplicht om deze lessen te volgen.

Vragen?

Heb je een vraag over het introductieprogramma, stuur dan een mail naar Astrid Ritskes (n.b.: Astrid is afwezig tot 23 augustus).