Start Brede Basisopleiding

Op deze pagina vind je informatie over de start van de Brede Basisopleiding.
Start Brede Basisopleiding

Je gaat de Brede Basisopleiding volgen aan HKU. De lessen vinden plaats op zaterdag, op HKU-locatie Ina Boudier-Bakkerlaan.

Eerste les is zaterdag 9 september. Meer informatie volgt.

Om 9.30 uur start Andrew March met een korte uitleg over de opleiding. Daarna volgt de eerste les met je mentordocent en ga je naar je eigen lokaal.

 • Informatie over de eerste lesdag vind je HIER (pdf)

Startinformatie

 • Via de mail en op de Studentportal kun je zien in welke groep (mentorgroepen) je geplaatst bent. Kijk goed naar de groepsnaam. Deze groepsnaam kun je opzoeken in MyX, zodat je weet van wie, waar en wanneer je les hebt. Op de Studentportal van HKU vind je uitleg over MyX, het roosterprogramma van HKU.

  In onderstaand Onderwijsjaarrooster (Excel) kan je bekijken hoe het cursusjaar er uit gaat zien.

  Zodra de klasindeling bekend is kun je in het rooster zien in welk lokaal en met welke les jij start in september en je kunt zien hoe je rooster is voor de weken daarna.

  Lesrooster

  De lesroosters zijn in te zien via de MijnHKU app (Andriod en iPhone) en MyX (browser)
  Je logt in met je HKU e-mailadres en bijbehorende wachtwoord.

  Beeldlab/mentorlessen en Workshops

  In het rooster kun je zien, dat je afwisselend Beeldlab/mentorles en workshops hebt.

  De eerste week start je met een Beeldlab/mentorles, de tweede week met workshops. Kijk goed met welke workshop jij start. Bij iedere workshop neem je specifiek materiaal mee, te gebruiken in de les. In onderstaande lijst staat wat je voor de verschillende workshops mee moet nemen:

  • benodigdheden workshops (LET OP pdf is vernieuwd!)
  • Hieronder staat informatie over de aanschaf van materiaal. Een materiaallijst en een link om materiaal met korting te kunnen bestellen.
 • Je docenten hebben een pakket samengesteld met diverse materialen waarmee je het komende jaar gaat werken. Je kunt het bestellen via de webshop van Gerstaecker (o.a. Peter van Ginkel), winkels in kunstenaarsbenodigdheden. Hoewel het geen verplichting is het volledige pakket aan te schaffen, raden wij je wel aan dit te doen. HKU-cursisten krijgen éénmalig 15% korting (als je de Actiecode invult bij het winkelmandje).

  Het pakket wordt bij je thuis bezorgd (behalve het papier).

 • Je krijgt op 27 zaterdagen les in beeldende en aanverwante vakken en maakt zo kennis met de verschillende afstudeerrichtingen. De docenten krijgen een beeld van je mogelijkheden en kunnen je adviseren over de studierichting die bij je past. Je leert omgaan met begeleiding en kritisch kijken naar je eigen werk. Tegelijkertijd bouw je aan je portfolio en werk je toe naar het toelatingsmoment voor de bacheloropleiding.

Meer weten?

Voor vragen over studeren aan HKU, mail naar sz@hku.nl of bel Servicebalie Studentzaken op 030-2091540.

Jouw locatie

HKU Pastoe Fabriek
Rotsoord 3
3523 CL Utrecht
Tel: 030 2091409