Start Basisopleiding Media

Op deze pagina vind je informatie over de start van de Basisopleiding Media.
Start Basisopleiding Media
Je gaat de Basisopleiding Media volgen aan HKU. De lessen vinden plaats op vrijdag, op HKU-locatie Oudenoord, Oodenoord 700 in Utrecht. De eerste les is op vrijdag 8 september en start om 9.30 uur.

Informatie voor de eerste lesdag vind je HIER (pdf)

Startinformatie

 • De lesroosters zijn in te zien via de MijnHKU app (Andriod en iPhone) en MyX (browser)
  Je logt in met je HKU e-mailadres en bijbehorende wachtwoord.
  Op de Studentportal van HKU vind je uitleg over MyX, het roosterprogramma van HKU.

  In onderstaand Onderwijsjaarrooster (Excel) kan je alvast bekijken hoe het cursusjaar er globaal uit gaat zien.


  Hieronder staat informatie over de aanschaf van materiaal. Een materiaallijst en een link om met korting materiaal te kunnen bestellen.

 • Je docenten hebben een pakket samengesteld met diverse materialen waarmee je het komende jaar gaat werken. Je kunt het bestellen via de webshop van Gerstaecker (o.a. Peter van Ginkel), winkels in kunstenaarsbenodigdheden. Hoewel het geen verplichting is het volledige pakket aan te schaffen, raden wij je wel aan dit te doen. HKU-cursisten krijgen éénmalig 15% korting (als je de Actiecode invult bij het winkelmandje).

  Het pakket wordt bij je thuis bezorgd (behalve het papier).

 • Gedurende het jaar maak je door hard werken intensief kennis met de studierichtingen van HKU Media en de docenten. Tijdens de Basisopleiding Media bekijken en beoordelen vakdocenten je werk. Je wordt gestimuleerd en uitgedaagd en begeleid om jouw talent verder te ontwikkelen en een goed portfolio samen te stellen. Tijdens deze voorbereidende cursus werk je op de locatie HKU Oudenoord. Je wordt begeleid door vormgevers en beeldend kunstenaars. Daarnaast bezoek je tentoonstellingen, films, theatervoorstellingen en krijg je opdrachten voor thuis. De lessen zijn op vrijdag.

Meer weten?

Voor vragen over studeren aan HKU, mail naar sz@hku.nl of bel Servicebalie Studentzaken op 030-2091540.

Jouw locatie

HKU Oudenoord
Oudenoord 700
3513 EX Utrecht