Start Basisopleiding Beeldende Kunst

Op deze pagina vind je informatie over de start van de Basisopleiding Beeldende Kunst.
Start Basisopleiding Beeldende Kunst

Je gaat de Basisopleiding Beeldende Kunst volgen aan HKU. De lessen vinden plaats op vrijdag, op HKU-locatie De Pastoe Fabriek, Rotsoord 3 in Utrecht. Sommige lessen vinden plaats in een museum of andere locatie. De eerste les, op vrijdag 8 september is een excursiedag naar het Stedelijk Museum in Amsterdam. Informatie vind je in de flyer.

Als je vragen hebt, kun je docent Koen Doodeman of studieleider Andrew March mailen.

Startinformatie

 • De lesroosters zijn in te zien via de MijnHKU app (Andriod en iPhone) en MyX (browser)
  Je logt in met je HKU e-mailadres en bijbehorende wachtwoord.
  Op de Studentportal van HKU vind je uitleg over MyX, het roosterprogramma van HKU. Info volgt later.

  In onderstaand Onderwijsjaarrooster (Excel) kan je alvast bekijken hoe het cursusjaar er globaal uit gaat zien. In het locatierooster elders op deze pagina vind je informatie over openingstijden van het gebouw, vrije dagen enz.

  Hieronder staat informatie over de aanschaf van materiaal. Een materiaallijst en een link om materiaal met korting te kunnen bestellen.

 • Je docenten hebben een pakket samengesteld met diverse materialen waarmee je het komende jaar gaat werken. Je kunt het bestellen via de webshop van Gerstaecker (o.a. Peter van Ginkel), winkels in kunstenaarsbenodigdheden. Hoewel het geen verplichting is het volledige pakket aan te schaffen, raden wij je wel aan dit te doen. HKU-cursisten krijgen éénmalig 15% korting (als je de Actiecode invult bij het winkelmandje).

  Het pakket wordt bij je thuis bezorgd (behalve het papier).

 • Gedurende het jaar maak je door hard werken intensief kennis met de studierichtingen van HKU Beeldende Kunst en de docenten. Tijdens de Basisopleiding Beeldende Kunst bekijken en beoordelen vakdocenten je werk. Je wordt gestimuleerd en uitgedaagd om jouw talent verder te ontwikkelen en een goed portfolio samen te stellen. Vakdocenten begeleiden je daarbij. Je leert omgaan met het creatieve proces en daarbinnen met idee-ontwikkeling in de gekozen studierichting. Tegelijkertijd werk je aan je portfolio. De lessen zijn op vrijdag.

Meer weten?

Voor vragen over studeren aan HKU, mail naar sz@hku.nl of bel Servicebalie Studentzaken op 030-2091540.

Jouw locatie

HKU Pastoe Fabriek
Rotsoord 3
3523 CL Utrecht
Tel: 030 2091409