Meeloopdagen HKU Utrechts Conservatorium

Meeloopdagen HKU Utrechts Conservatorium
Tijdens een meeloopdag ervaar je hoe een lesdag van een afdeling van jouw voorkeur eruitziet. Je loopt samen met andere aspirant-studenten een dag mee met een groepje studenten. Dé kans om te ervaren hoe lesgegeven wordt op HKU Utrechts Conservatorium, om de gebouwen te leren kennen en in gesprek te gaan met studenten en docenten. Je volgt groepslessen muziektheorie en -geschiedenis, ensemblelessen en kunt soms ook concerten bezoeken. Let op: je kunt geen individuele hoofdvaklessen lessen volgen.

Aanmelden

Praktisch

Al onze afdelingen bieden meeloopdagen aan op meerdere dagen in de week van 11 tot en met 15 december: Klassieke Muziek, Historische Uitvoeringspraktijk, Jazz & Pop, Musician 3.0 en Opleiding Docent Muziek. Je kunt je per afdeling maar voor één dag inschrijven. Denk van tevoren goed na welke dag je voorkeur heeft; je kunt die later niet meer aanpassen. Wil je meerdere afdelingen bezoeken, bijvoorbeeld Jazz & Pop en Musician 3.0? Dat kan! Houd er rekening mee dat je op een dag maar één afdeling kunt bezoeken.

Let op: vanwege een beperkte capaciteit kunnen we deelname aan een meeloopdag niet garanderen. Schrijf je zo snel mogelijk in maar uiterlijk 1 december. We doen ons best zoveel mogelijk geïnteresseerden te plaatsen. In de week van 4 december laten we je weten of het is gelukt je te plaatsen. Mocht dat het geval zijn, dan ontvang je direct alle praktische informatie over je meeloopdag.

Meeloopdagen per afdeling


Klassieke Muziek
Aspirant-studenten van alle instrumenten zijn welkom op maandag 11 december. Voor bepaalde hoofdvakken bieden we specifieke meeloopdagen aan: Koordirectie (woensdag 13 en vrijdag 15 december), Kerkmuziek (woensdag 13 december), Compositie (woensdag 13 december) en Beiaard (dinsdag 12 december). Ben je geïnteresseerd in het hoofdvak Zang? Dan kun je meelopen op woensdag 13 of donderdag 14 december.

Historische Uitvoeringspraktijk
Meelopen met de afdeling Historische Uitvoeringspraktijk kan op maandag 11 of dinsdag 12 december.

Los van de meeloopdagen bieden we in april opnieuw de Historische Week aan. Gedurende de week kun je een divers programma volgen met lezingen, masterclasses en meer van onze docenten. Ook kun je een privé-hoofdvakles van een uur volgen van een docent naar keuze. Neem je graag deel aan de Historische Week? Meld je dan aan via het online aanmeldformulier, we houden je in de loop van maart dan op de hoogte van het programma.

Jazz & Pop
Aspirant-studenten van alle instrumenten zijn welkom op maandag 11 of woensdag 13 december. Ben je geïnteresseerd in het hoofdvak Zang? Dan kun je meelopen op donderdag 14 december.

Tijdens de meeloopdag kun je meer te weten komen over de toelatingsprocedure. Wil je goed beslagen ten ijs komen tijdens de toelating? Dat kan met de cursus Be Prepared!. Deelnemers krijgen les van ouderejaars Jazz & Pop-studenten onder begeleiding van hun docenten. Zij helpen je met vragen en alles wat je nodig hebt om goed toelating te kunnen doen.

Musician 3.0
Meelopen met de afdeling Musician 3.0 kan op dinsdag 12 of donderdag 14 december.

Opleiding Docent Muziek
Meeloopdagen van de Opleiding Docent Muziek vinden plaats van november tot en met maart; meelopen kan op maandag, dinsdag of vrijdag. Studenten van de opleidingscommissie en klassenvertegenwoordigers nemen de meelopers onder hun hoede. Voor meer informatie en om je aan te melden: stuur een mailtje naar tutor Mathijs van der Heide.

Graag tot ziens op HKU Utrechts Conservatorium tijdens één van onze meeloopdagen!