HKU

De Kurt Thomas Cursus 2019 vindt plaats van 5 t/m 13 juli.

Kurt Thomas Cursus

De Kurt Thomas Cursus van HKU Utrechts Conservatorium is een intensieve cursus voor (koor)dirigenten van alle niveaus en in verschillende genres.

De docenten delen gedurende negen dagen hun kennis, ervaring en expertise met de deelnemers in een verscheidenheid aan lessen en workshops. Er wordt gewerkt met koren bestaande uit cursusdeelnemers, maar ook met het professionele Kurt Thomas Chamber Choir, het strijkorkest Utrecht Conservatory Strings en diverse kamermuzikanten en solisten.
De Kurt Thomas Cursus sluit op zaterdag 13 juli traditiegetrouw af met een feestelijk concert in de Nicolaïkerk in Utrecht! Iedereen is van harte welkom om dit concert bij te komen wonen!

Slotconcert Kurt Thomas Cursus 2019 // Zaterdag 13 juli // 19:00-22:00 // Nicolaïkerk - Nicolaaskerkhof 8 - Utrecht // Toegang: pay what you want

In juni vindt er een instructiedag plaats voor de groepen A, B en C op het Utrechts Conservatorium. Op deze dag hebben de cursisten een eerste kennismaking met elkaar, de docenten en het repertoire.

De Kurt Thomas Cursus 2019 vindt plaats van 5 t/m 13 juli aan het HKU Utrechts Conservatorium.

Deelnemen op eigen niveau

Je bent koordirigent of je wilt het graag leren. Je hebt nog niet veel ervaring als dirigent van een kamerkoor, een cantorij of een popkoor. Je bent een muzikant die graag wil leren dirigeren of je staat juist al jaren voor een koor en bent op zoek naar nieuwe impulsen en verbindingen.

Door het unieke concept van de cursus kan ieder deelnemen op zijn of haar eigen niveau. Deze intensieve zomercursus is geschikt voor amateur- en (semi-) professionele (koor)dirigenten.

Docenten & Team

Docenten van de Kurt Thomas Cursus zijn vaak al jarenlang betrokken bij de cursus, maar ieder jaar zijn er ook nieuwe docenten. Zonder uitzondering zijn het allemaal docenten die hun sporen ruimschoots hebben verdiend.

De cursusleiding is net als vorig jaar in handen van Fokko Oldenhuis en Servaas Schreuders. De organisatie van de cursus wordt verzorgd door Leonoor Coppoolse en Anne-Maartje Lemereis. Leonoor en Anne-Maartje zijn bereikbaar voor al jullie vragen via ktc.muziek@hku.nl.

Praktische informatie

Wanneer:
5 juli t/m 13 juli 2019
Kinderkoordirectie 5 t/m 9 juli 2019

Instructiedag voor groepen A, B en C op 15 juni 2019 van 10:00 tot 13:00 in het Utrechts Conservatorium.

Locatie
HKU Utrechts Conservatorium
Mariaplaats 27, Utrecht

Kosten 2019 (excl. partituren):

Groep A t/m E: €950
Kortingsprijs applicatiecursus groep A t/m E: €850
Kortingsprijs student: €750
Groep A t/m E hospitant: €750

Certificaat

Na afloop van de cursus ontvangt elke cursist een certificaat op naam waaruit blijkt dat je met goed gevolg hebt deelgenomen aan de Kurt Thomas Cursus van HKU Utrechts Conservatorium.

Klik hieronder voor meer informatie over het cursusprogramma, de docenten en het repertoire:

Lees meer over het cursusprogramma

Meer informatie en contact

Heb je vragen over de Kurt Thomas Cursus? Neem contact op via e-mail: ktc.muziek@hku.nl.Deelnemers aan de Kurt Thomas Cursus:

• "What a lot of energy you get from this week – I learn more here than elsewhere in a whole year."


• "I’ve not only learnt a lot as a conductor but also as a choir member and singer."


• "A very nice atmosphere, well organised and a super final concert."


• "I’ve learnt so much in a short time, words escape me, it’s so wonderful!• "The teaching team is fantastic and they work very well together."• "In a word: grandiose. What a wonderful week. I’ll certainly come back."• "Every conductor should attend this course at least once."

Facebook