HKU

Studenten van alle studierichtingen van HKU Theater werken in het derde jaar samen in projecten. Regelmatig sluiten hierbij studenten van HKU Utrechts Conservatorium, HKU Media, HKU Kunst & Economie en HKU Muziek en Technologie aan. Deze projecten zijn altijd in opdracht van, of in samenwerking met partners uit het brede werkveld zoals gezelschappen, festivals, maar ook musea, overheidsinstellingen en maatschappelijke organisaties.

Rosa Spier Huis

In dit project gingen negen HKU-studenten (Theatre and Education, Writing for Performance, Musician 3.0 en Muziek en Technology) een spannende samenwerking aan met de oudere bewoners van het Rosa Spier Huis; kunstenaars en wetenschappers die iets betekend hebben in de maatschappij. Deze kunstenaars die aan het begin of aan het einde staan van hun carrière, gingen met elkaar in dialoog over het kunstenaarschap, en werkten dit individueel of samen uit tot een theatraal eindproduct.Festival 2 Turven Hoog

Festival 2 Turven Hoog is een internationaal theaterfestival voor de allerkleinsten (0 tot 6 jaar). Studenten van HKU (Theatre and Education, Theatre Design, Interactive Performance Design en Muziek en Technologie) werkten in groepjes aan interactieve installaties die nieuwsgierig maken en zowel peuters als hun ouders uitdagen te interacteren en er samen mee of in te spelen.

Brainwash Festival

Brainwash Festival is een jaarlijks festival dat filosofie toegankelijk wil maken voor een breder en jonger publiek. Tijdens dit festival, dat op meerdere locaties in het centrum van Amsterdam plaatsvindt, werd ook werk van HKU-studenten getoond. Vanuit verschillende achtergronden (Theatre and Education, Interactive Performance Design, Writing for Performance en Musician 3.0) zijn de studenten aan de slag gegaan met filosofische thema’s en hebben ludieke, spannende en prikkelende creaties gemaakt voor het publiek om te zien, te ervaren en over na te denken.

De Toneelmakerij

Theatergezelschap De Toneelmakerij maakte samen met 23 HKU-studenten van verschillende opleidingen: Enkeltje Amsterdam. Enkeltje Amsterdam was niet alleen een theatervoorstelling, maar bood een complete theatrale ervaring voor alle leeftijden. Centraal stond het leven in de stad. Op basis hiervan maakten studenten en een aantal alumni van Theatre and Education, Theatre Design, Writing for Performance, Acting en Muziek en Technologie een uitgebreide theatrale omgeving, waar publiek zélf aan de slag kon met het bouwen van een stad en waar het verrast werd door onverwachte performances, installaties, hoorspelen en kleine voorstellingen. Daarnaast ontwikkelden en verzorgden studenten ook het educatieprogramma voor scholen.

Week Zonder Naam

Tijdens de Week zonder Naam werken meer dan 170 eerste en tweedejaars studenten aan theatrale presentaties, het thema blijft geheim tot de kick-off. Bekijk de impressie:

Tweetakt Festival

De voorstelling OOO werd gemaakt voor Festival Tweetakt. Derdejaars acteurs speelden in regie van Jef Van gestel, de vormgeving werd verzorgd door derdejaars Theatre Design.

Samenwerken

Interesse in samenwerken met studenten van HKU Theater?

Lees verder