HKU

Voor het werkveld Event leer je om in concepten te denken bij het organiseren van voornamelijk zakelijke evenementen. Wat is het doel van het evenement en hoe kun je dat tot in elk detail uitdragen?

Wat leer je?

Je leert een evenement succesvol te organiseren, financieren en promoten. Daarbij zorg je voor een goed concept, juiste voorbereiding, logistieke uitvoering en goede nazorg. Ondernemerszin en gedrevenheid zijn vanzelfsprekend voor je.


Bij een 'zakelijk evenement' denk je misschien niet zo snel aan creativiteit, maar dat is juist heel belangrijk! Een creatieve blik kan een 'saai' evenement omtoveren tot een avontuur waarbij de gasten op een leuke manier verrast worden, bijvoorbeeld door interactieve attracties. Als dat dan ook nog een duidelijke link heeft met het doel van het evenement, kan dit er juist voor zorgen dat het evenement een (zakelijk) succes wordt.


Je verdiepen in het werkveld Event betekent dat je deze creatieve blik – hoe zet ik mijn zakelijke doel om in een creatief concept dat werkt – tot in de puntjes leert beheersen. Bovendien leer je die blik combineren met de meer concrete, zakelijke kant van evenementen. Hoe organiseer je evenementen, hoe krijg je de financiering rond, hoe zorg je dat de juiste mensen erop af komen, etc.


Richt je je helemaal op dit werkgebied, dan studeer je af als een specialist met flink wat organisatie-ervaring en een netwerk waarmee je gelijk aan de slag kan.


Als je nog niet weet waarin je je wilt specialiseren, heb je ook heel veel aan deze kennis. Je weet hoe je overzicht houdt, hoe je goed moet plannen en onderhandelen met zakelijke partners en je hoofd koel houdt tijdens een crisis. Daarnaast kun je een creatief concept bedenken bij een zakelijk doel, én steeds schakelen tussen hoofd- en bijzaken. Of het nu binnen een bedrijf is of toch voor je eigen onderneming – met deze kennis is er geen project dat jij niet succesvol kunt leiden!