HKU

Na de zomervakantie is het zover. Een nieuw avontuur aan HKU. Met de opleiding Kunst en Economie in het verschiet staan er veel nieuwe ervaringen op je te wachten.

Nieuwe studie, stad en nog veel meer..

Erg leuk dat je bij HKU Kunst en Economie komt studeren! Na de zomer komt het spannende begin van je studietijd. Een nieuwe opleiding, een compleet nieuw schoolgebouw, veel nieuwe mensen en misschien zelfs een nieuwe stad! We houden je - nadat je bent aangenomen - via de mail op de hoogte van praktische zaken.

Voordat je met de opleiding van start gaat, nodigen we je graag uit voor exposities en andere evenementen. Zo kun je alvast kennismaken met je medestudenten en HKU Kunst en Economie.

Studeren bij Kunst en Economie

Begin je in september 2019 met je studie bij HKU Kunst en Economie? Dan is deze informatie voor jou.

Op de middelbare school ben je gewend dat docenten het huiswerk regelmatig controleren. Bij ons gebeurt dat eigenlijk nooit. De lesstof bijhouden en werk maken is je eigen verantwoordelijkheid. Dat vraagt soms veel discipline. Je hebt meer vrijheid om je eigen tijd in te delen en je studieritme te bepalen. Je krijgt in de eerste maanden een hoop nieuwe indrukken te verwerken. Geen zorgen, de ervaring leert dat het snel went. Bovendien sta je er niet alleen voor: tutoren kunnen je helpen bij problemen en studie- en onderwijsinhoudelijke vragen.

Introductiedag donderdag 29 augustus Kunst en Economie

Wil jij samen met jouw medestudenten voor de aankomende vier jaar, het avontuur aangaan? Meld je dan nu aan voor de introductiedag van HKU Kunst en Economie op donderdag 29 augustus! Deze dag is door huidige studenten, voor jou als toekomstige student georganiseerd. Het belooft een dag te worden vol spanning en sensatie. Een dag waarop je ontelbaar veel handen zal schudden, nieuwe namen tevergeefs probeert te onthouden en nieuwe indrukken krijgt van de stad Utrecht en jouw medestudenten. Een spannende maar uitdagende periode van jouw leven staat op het punt te beginnen en op deze dag maak je een gezellige, belevenisvolle start.


Noteer: Donderdag 29 augustus 2019


Tijd: van 13.00 uur – ca. 19:30 uur (inclusief diner)


Datum: donderdag 29 augustus 2019. Deelname is niet verplicht, maar zeker aan te raden!

Tijd: 13.00 uur - 20.00 uur – met aanluitend een borrel van de studievereniging AFU, start 20.00 uur.

Kosten: € 20,- Dit bedrag is inclusief diner, exclusief lunch/hapjes gedurende de dag.


Voor wie? Voor alle nieuwe studenten die in september starten aan de opleiding Kunst en Economie.

De organisatie is in handen van afgestudeerden, hogerejaars en medewerkers. Wil je eenvoudig veel andere KE’ers leren kennen, dan is de introductiedag het perfecte moment!

 

Enthousiast?

Ben jij net zo enthousiast als wij? Schrijf je dan hier in. Betaling gaat via iDeal.

Je kunt je inschrijven tot en met woensdag 14 augustus 2019. Na inschrijving ontvang je een bevestiging. Meer informatie over waar je op de introductiedag precies verwacht wordt, sturen we je in de week van 19 t/m 23 augustus. Dus houd je mail in de gaten.

 

Over de studievereniging AFU

AFU (Art Future Utrecht) is de studievereniging van Kunst en Economie. Door het jaar heen organiseert AFU allerlei leuke activiteiten om in contact te komen met je medestudenten. Wil je op de hoogte blijven van de evenementen? Bekijk de facebook pagina van AFU.Vragen?

Heb je nog vragen over de introductiedag? Mail dan naar Marjoleine Gadella.

Start Collegejaar

Collegejaar 2019/2020 start op maandag 2 september. Vanaf eind augustus staat het rooster van de eerste tien weken op de HKU Studentportal/K&E. Een e-mailadres en een wachtwoord voor de HKU Studentportal ontvang je als je inschrijving volledig is, vanaf half augustus.


Vanaf eind augustus vind je ook op de Portal:

  • Informatie over waar je wanneer wordt verwacht voor de start van het collegejaar.
  • Het jaarrooster 2019-2020.
  • De modulebeschrijvingen van alle vakken.
  • Informatie over de planning van toetsing en herkansingen.

Mocht je al eerder benieuwd zijn, lees dan Startinfo jaar 1 en houd HKU Studentportal in de gaten; alle informatie die al bekend is, wordt eerder geplaatst.

Boekenlijst

Klik hier voor de boekenlijst 2019-2020. Je mag zelf weten via welk kanaal je de boeken bestelt. Studystore is een mogelijkheid.

Laptop

Een eigen laptop is aanbevolen omdat op HKU een beperkt aantal computers beschikbaar is. HKU studenten krijgen korting op Apple producten via Surfspot.

Let op: je hoeft niet persé een Apple computer aan te schaffen. Uiteraard mag de laptop ook van een ander merk zijn.

Belangrijke data

• 12 augustus t/m 16 augustus : UIT, Utrechtse Introductie Tijd

• 29 augustus: introductiedag HKU Kunst en Economie

• 2 september: aanvang lessen

Contact met Servicebalie

Voor vragen over studeren aan HKU, mail naar sz@hku.nl of bel de Servicebalie Studentzaken op 030-2091540.