HKU

Als creatief ondernemer of manager leer jij denken als een kunstenaar én dat zakelijk toepassen. Deze combinatie is uniek in Nederland.

Wat bedoelen we met creatief ondernemen?

Creatievelingen komen vaak met ideeën of oplossingen voor problemen waar andere mensen niet zo snel aan denken. Als student Kunst en Economie leer jij creatief denken in combinatie met zakelijke vaardigheden. Hierdoor kun je op allerlei plekken terecht om op nieuwe manieren kunst en zakelijke kansen te verbinden.


Een creatief ondernemer of manager verbindt creativiteit met zakelijkheid. Dat betekent dat je origineel en vernieuwend leert nadenken, en dat je de ideeën die daaruit komen op een zakelijke manier kunt toepassen. Door deze combinatie ben jij de frisse wind die het verschil gaat maken in de creatieve en culturele industrie. Je kunt zelfs breder denken, en jouw creatieve mindset meenemen het bedrijfsleven in.

Wat leer je?

Als student Kunst en Economie leer je voor een groot deel door middel van projecten. Per project kies je voor een creatieve invalshoek, waarbij je de link maakt met één van de zeven creatieve werkelden. Je kunt ervoor kiezen om steeds verschillende creatieve invalshoeken te onderzoeken of je specifiek te richten op één gebied en daar na je afstuderen ook in aan de slag te gaan.


Hiernaast leer je samen te werken, te reflecteren op jezelf en op je medestudenten en je zo verder te ontwikkelen als professional in de creatieve industrie. Je loopt stages en werkt met echte opdrachtgevers en stakeholders. Al tijdens de opleiding bouw je je netwerk op en ontwikkel je jezelf als creatief ondernemer.

Lees verder

Waarom deze studie?

• De combinatie van een creatieve denkhouding en ondernemerschap is uniek in Nederland (en Europa!). Bedrijven en instellingen zitten om jou te springen.

• Je doet niet zomaar een 'dertien in een dozijn'-studie; je leert echt op een nieuwe manier denken en kijken, waardoor je ook jezelf ontwikkelt.

• Wij hebben een enorm netwerk, en topdocenten die zelf ook in de creatieve industrie werken. Ook hebben we goede banden met het bedrijfsleven.

• Bij ons ben je geen nummer. Wij kijken naar wie jij bent, wat je kan, wil en nodig hebt. Je kunt je eigen droomstudie vormgeven.

• Doordat we een kunstacademie zijn is de sfeer ook anders. Er is hier ruimte om jezelf te zijn.

• We werken met echte cases en opdrachtgevers, waardoor je je goed leert presenteren en straks echt klaar bent voor het werkveld.

• Al tijdens de opleiding kun je beginnen met ondernemen.

Aanmelden en toelating

Hoe gaat een inschrijving voor Kunst en Economie in haar werk? Lees hier aan welke criteria aanstaande studenten moeten voldoen en hoe de selectieprocedure werkt.


Let op: aanmelden voor deze opleiding kan vanaf 1 oktober 2018!

Lees verder


Wat wordt je beroep?

Na je studie kun je dan ook verschillende kanten op:
• Je gaat werken binnen de culturele en creatieve industrie. Jij wordt de topmanager van een internationaal optredende band of zet zelf een theaterfestival op. Of jij bent degene die een museum weer sexy en populair maakt. Je kan ook gaan werken in een galerie.
• Je gaat werken in het bedrijfsleven en past jouw creatieve houding toe om met vernieuwende oplossingen te komen. Jij wordt die manager die het bedrijf leuker, duurzamer en moderner maakt. Of je past bijvoorbeeld gaming toe om het in een ziekenhuis leuker te maken voor de patiënten.

• Je begint je eigen bedrijf waarmee je nieuwe coole projecten tussen kunst en bedrijfsleven opzet die wij nu nog niet eens kunnen bedenken.

Lees verder

Feiten

• Opleiding: Bachelor Kunst en Economie (CROHO-code 34951)
• Graad: Bachelor of Arts

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

De selectie

• Locatie: HKU Kunst en Economie

Studiekosten

Studie in Cijfers

Let op!

Aanmelden voor deze opleiding kan vanaf 1 oktober 2018!

Lees verder

Waarom kiezen onze studenten voor deze opleiding?


  1. De sfeer, een unieke hogeschool

  2. Creativiteitsontwikkeling

  3. Variatie, inhoud en brede opleiding

  4. Bijzondere lesmethodes, echte werkveld-situaties

  5. Eigen netwerk opbouwen

  6. Mogelijkheden om je opleiding zelf vorm te geven

  7. Hoge kwaliteit docenten

  8. Nieuwe antwoorden leren geven op complexe vragen

  9. Zelfreflectie ontwikkelen en jezelf presenteren

 10. Kritisch leren denken

Facebook