HKU

Bij de Bachelor Art and Economics studeer je af als een spin in het web van de kunsten of creatieve industrie. Je bent een trendwatcher en verbindt creatieven met financiers, publiek en samenwerkingspartners.

Spin in het web van de kunsten of creatieve industrie

In de kunsten en de creatieve industrie word je succesvol als je weet hoe je netwerken kan bouwen en hierin kansen kunt benutten. Dit zijn twee van de belangrijkste eigenschappen van de KE'er. Jij ziet mogelijke nieuwe projecten of oplossingen, door creatieven uit bijvoorbeeld de muziekindustrie of de evenementenbranche te verbinden met elkaar of met professionals buiten de creatieve sector. Je weet daarnaast ook creativiteit in te zetten voor innovatie in heel andere sectoren, zoals de gezondheidszorg of de energiesector.

Wat leer je?

Je leert zakelijk, communicatief vaardig en creatief te zijn. En je leert samen te werken, te reflecteren op jezelf en op je medestudenten, en je zo verder te ontwikkelen als professional in de creatieve industrie.

Je wordt bij Kunst en Economie niet opgeleid voor een specifiek beroep, maar leert jezelf vaardigheden aan waarmee je straks diverse functies kunt vervullen in de creatieve sector. In het tweede jaar specialiseer je je in één of meerdere werkvelden uit de creatieve industrie.

Lees verder

Aanmelden en toelating

Hoe gaat een inschrijving voor Kunst en Economie in haar werk? Lees hier aan welke criteria aanstaande studenten moeten voldoen, hoe de selectieprocedure werkt en hoe de rangordening in zijn werk gaat.

Lees verder

Na de studie

Meer dan 90% van de afgestudeerden van HKU Kunst en Economie vindt aansluitend een baan, na anderhalf jaar is dat een baan op hun niveau*.

Afgestudeerden komen terecht in functies als: oprichter/directeur van een eigen onderneming, eventmanager, brandmanager, conceptontwikkelaar, projectmanager, marketingmanager, artistiek manager en zakelijk manager of - coördinator.

Na de bacheloropleiding bestaat de mogelijkheid om de Master Crossover Creativity te volgen.


*Bron: mei 2015 Studiekeuze123.nl