HKU

De locatie Janskerkhof heeft diverse professionele werkplaatsen waar je zelfstandig of onder begeleiding kunt werken.

Computerwerkplaatsen

Studenten van alle theateropleidingen kunnen terecht in verschillende computerwerkplaatsen voor onder andere tekstverwerking, internet en e-mail. Voor studenten van Interactive Performance Design is een digitaal laboratorium ingericht. Voor de studenten van de Schrijfopleiding is er een schrijfwerkplaats.

Werkplaats Kostuum/Grime en Kostuumuitleen

Hier kunnen studenten terecht voor adviezen op het gebied van kostuum en grime en voor het lenen van kleding, accessoires, grime-koffers, paspoppen, strijkijzers en naaimachines.

Bibliotheek & Informatiediensten

De bibliotheek van HKU Theater beschikt over een grote collectie toneelteksten, een studiecollectie, dvd’s en eindwerk van studenten. Daarnaast kunnen studenten en medewerkers van de HKU kosteloos gebruik maken van de faciliteiten van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU).

Werkplaats Performatieve Media

De werkplaats Performatieve Media is een multifunctionele donkere ruimte voor performancekunst waar je snel met actuele technologie aan de slag kunt. Denk aan theaterbelichting, motion capture camera’s, virtual reality, greenscreen video-opname, video-mapping en interactie met sensoren.

Er is een theatergrid, infrastructuur, apparatuur en faciliteiten om diverse nieuwe technologieën snel plug & play te maken. Daarmee wordt de stap van conceptfase naar uitproberen/realisatie zo klein mogelijk. De Werkplaats Performatieve Media wordt gebruikt voor zowel curriculumgebonden activiteiten, seminars als individuele projecten.

Akademietheater

De Grote en de Kleine zaal van het Akademietheater zijn erg belangrijk binnen HKU Theater: er wordt les gegeven en er worden voorstellingen geproduceerd en geprogrammeerd. Voor jou als student is het een theaterwerkplaats waar makers, spelers en toeschouwers elkaar ontmoeten. Je maakt kennis met alle kanten van het theaterbedrijf: productie, programmering, theatertechniek, publiciteit en theatercafé (Hofman Café).

De meeste voorstellingen en presentaties van studenten in het Akademietheater zijn gratis te bezoeken. Het Akademietheater is ook gastlocatie voor de belangrijkste Utrechtse Festivals, waaronder TweeTakt, Spring en Culturele Zondagen. Ons eigen productiebureau doet de productionele ondersteuning van bijna alle onderwijsproducties.

Meer over het Akademietheater