HKU

Akademietheater

De grote en de kleine zaal van het Akademietheater zijn erg belangrijk binnen HKU Theater: er wordt les gegeven en er worden voorstellingen geproduceerd en geprogrammeerd. Voor jou als student is het een theaterwerkplaats waar makers, spelers en toeschouwers elkaar ontmoeten. Je maakt kennis met alle kanten van het theaterbedrijf: productie, programmering, theatertechniek, publiciteit en samenwerking met een theatercafé (Hofman Café).

De meeste voorstellingen en presentaties van studenten in het Akademietheater zijn gratis. Een overzicht van de agenda van het Akademietheater vind je op www.hku.nl/agendatheater.

Het Akademietheater is ook gastlocatie voor de belangrijkste Utrechtse Festivals, waaronder TweeTakt, Springdance, Culturele zondagen en Festival a/d Werf.

Meer over het Akademietheater

Productiebureau

Ons productiebureau doet de productionele ondersteuning van bijna alle onderwijsproducties. Studenten van de afstudeerrichting Theatre Management doen hier hun eerste ervaring in de praktijk op.

Theaterwerkplaatsen

Op HKU Theater zijn werkplaatsen theatervormgeving, theatertechniek, digitale toepassingen en kostuum/grime. Een werkplaats cultureel ondernemerschap is in ontwikkeling. De werkplaatsen zijn bedoeld voor ondersteuning van het onderwijs en ter bevordering van het zelfstandig studeren.

Je kunt hier zowel binnen als buiten de reguliere lesuren experimenteren en gebruikmaken van de voorzieningen, inclusief de materialen. Er is een werkplaatsassistent aanwezig.

Digitaal laboratorium en computerwerkplaatsen

Voor studenten van Interactive Performance Design is een digitaal laboratorium ingericht. Voor de studenten van de schrijfopleiding is er een schrijfwerkplaats. Studenten van alle opleidingen kunnen terecht in verschillende computerwerkplaatsen voor onder andere tekstverwerking, internet en e-mail.

Bibliotheek & Informatiediensten

Studenten en medewerkers kunnen gebruik maken van alle HKU-bibliotheken op vier locaties. De collecties zijn via een collectieve catalogus doorzoekbaar. De bibliotheek van HKU Theater is vanaf mei 2017 weer gevestigd op Janskerkhof 17/18. De bibliotheek beschikt over een grote collectie toneelteksten, een studiecollectie, dvd’s en eindwerk van studenten. Daarnaast kunnen studenten en medewerkers van de HKU kosteloos gebruik maken van de faciliteiten van de Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU).

Catalogus, informatie en openingstijden van alle Bibliotheek- en Informatie Diensten kun je vinden via de studentportal, ook rechtstreeks te bereiken via http://bid.hku.nl.