HKU

De Bachelor of Design in Audiovisual Media bereidt je voor op een toekomst als creatief maker van films in alle soorten en maten (documentaire, fictie, experimenteel) voor TV, opdrachtgevers, festivals, web of andere vormen.

Wat leer je?

Audiovisual Media is een kunststudie die je opleidt tot een eigenzinnige, onafhankelijke en ondernemende filmmaker. Je leert jouw inhoudelijke en beeldende keuzes in onderling verband te zien en te onderzoeken binnen de verschillende onderdelen van een filmproductie. Je ontdekt en hanteert verschillende stijlen en vormen om – vanuit een persoonlijke visie en thematiek – beeldend te vertellen. De docenten begeleiden je vanuit hun eigen kennis van het filmvak en de liefde voor film. Je leert over film als een vorm van kunst én toegepaste kunst. Je kijkt verder dan vaste formules of voorgeschreven formats en leert het medium film kennen in al zijn verschijningsvormen en vertoningsmogelijkheden. 

Lees verder

Waarom Audiovisual Media bij HKU?

Studenten bepalen bij HKU grotendeels hun eigen route. Omdat je je breed ontwikkelt, word je allround en specialist tegelijk. Dit zie je terug in de veelzijdigheid van het afstudeerwerk. Van gedurfd, urgent, eigenzinnig werk tot inventief opgezette, publieksvriendelijke genrefilms en commercieel gerichte opdrachtfilms. Veel films van eindexamenstudenten en alumni draaien op nationale- en internationale festivals, winnen prijzen en zijn te zien op tv.

Onze studenten zorgen altijd zelf voor de financiering, zetten crowdfunding op, weten sponsoren te vinden en leggen contacten met fondsen en omroepen. Ze zijn zelfstandig, betrokken bij wat ze doen en tonen inzet en initiatief. Dat maakt ze geliefd op werkplekken tot op de hoogste niveaus.

Voor wie?

• Je bent geïnteresseerd in het maakproces van film, video en televisie en hebt ideeën over te verfilmen onderwerpen.

• Je hebt een brede culturele en maatschappelijke belangstelling; je leest  de krant, kijkt tv en gaat regelmatig naar de bioscoop.

• Je wilt je ideeën visueel vertalen.
• Je hebt gevoel voor beeld en geluid en voor verhaalstructuren.
• Je kunt goed in een team werken, bent communicatief en kunt informatie overbrengen aan anderen.

Aanmelden en toelating

Om toegelaten te worden tot de Bachelor of Design in Audiovisual Media moet je naast het juiste diploma ook de behoefte hebben om je ideeën visueel te vertalen en creatief beeldend bezig te zijn. Je artistieke aanleg wordt getoetst aan de hand van een toelatingsopdracht.

Lees verder

Welk beroep?

Je bereidt je voor op een toekomst als producent, regisseur of vormgever (camera, licht, geluid, montage, scenario) voor televisie, film, opdrachtfilm, documentaires en diverse andere vertoningsmogelijkheden. Afgestudeerden kunnen zelfstandig of in loondienst werken voor productiebedrijven binnen de audiovisuele, film- en televisiebranche.

Lees verder

Feiten

• Opleiding: Bachelor of Design (CROHO-code 39111)

• Graad: Bachelor of Arts

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Media, Oudenoord 700

Studiekosten

Studie in Cijfers