HKU

De Bachelor of Design in Illustration leidt je op tot professioneel illustrator.

Wat leer je?

We leren je de verschillende stadia van een illustratieproces te doorlopen en te overzien. Je ontwikkelt jouw beeldende en conceptuele vaardigheden binnen uiteenlopende contexten, zoals traditionele en opkomende nieuwe media, publieksgericht en auteursmatig werken en crossovers met fine-art en/of design. 


Je leert in professionele werksituaties omgaan met opdrachtgevers en aspirant ontwerpers uit andere disciplines. Je leert een standpunt in te nemen en dat zo optimaal mogelijk te verbeelden. Je ontwikkelt een eigen handschrift en een eigen beeldtaal.

Lees verder

Verhalen in beelden

Een illustrator vertelt over de wereld om hem heen in beelden. De manier waarop hij dat doet, zegt iets over zijn persoonlijke visie op deze wereld. De illustrator werkt aan de hand van bestaande teksten of binnen vrije, zelfbedachte projecten. Áltijd speelt de communicatie met het publiek een belangrijke rol.


De illustrator interpreteert zowel inhoudelijk als visueel. Door deze verhelderende kijk op een bepaald onderwerp, levert het beeld een verrijkende bijdrage en frisse blik voor het publiek.

Waarom deze studie?

Illustration aan HKU bereid je goed voor op de beroepspraktijk. Er is ruimte om je te verdiepen in acquisitie, marktbenadering, boekhouden en presenteren. Bovendien leer je werken met andere ontwerpdisciplines en werk je voor een echte opdrachtgever in het projectonderwijs.

Verder biedt HKU je volop vrijheden en kansen om jezelf beeldend en inhoudelijk te ontwikkelen onder supervisie van professionals. Dit vraagt van de student een actieve en ondernemende houding.

Aanmelden en toelating

Tijdens de toelating wordt je beeldende vermogen, je motivatie voor de studie en je interesse in illustratie beoordeeld.

Lees verder

Welk beroep

Ongeveer de helft van de afgestudeerden gaat als zelfstandig kunstenaar of freelance illustrator werken. De meeste anderen vinden een baan als ontwerper/ artdirector bij bijvoorbeeld vormgeving- of reclamebureaus, animatiestudio's en uitgeverijen. Je maakt beelden voor o.a. voor tijdschriften, boeken, kinderboeken, prints, reclamecampagnes, animaties en games.

Feiten

• Graad: Bachelor of Arts (ISAT-code 39111)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Waar: HKU Media, Oudenoord 700

Studiekosten

Studie in Cijfers