HKU

De Bachelor of Design in Illustration leidt je op tot professioneel illustrator.

Verhalen in beelden

Als illustrator breng je een boodschap over met beelden. Dat is iets anders dan 'mooie plaatjes maken'. Je ontwikkelt beelden op basis van jouw visie en ideeën. Die kunnen ontstaan vanuit jezelf of gebaseerd zijn op teksten en opdrachten. Het beeld moet een eigen verhaal kunnen vertellen.


Wat leer je?

Jouw creatieve ontwikkeling staat centraal. Je leert relevante concepten ontwikkelen, zodat je beelden kunt maken die de gewenste boodschap overbrengen. Je ontwikkelt een eigen visie met een eigen beeldtaal. Je ontwikkelt ambachtelijke en digitale vaardigheden om beelden te kunnen ontwerpen en toe te passen. Je leert in professionele werksituaties omgaan met opdrachtgevers en ontwerpers uit andere disciplines.


Studieprogramma

Deze voltijdstudie duurt 4 jaar. Het onderwijs bestaat vooral uit praktijk-, research- en theorievakken en stage.

Lees verder

Welk beroep

Ongeveer de helft van de afgestudeerden gaat als zelfstandig kunstenaar of freelance illustrator werken. De meeste anderen vinden een baan als ontwerper/ artdirector bij bijvoorbeeld vormgeving- of reclamebureaus, animatiestudio's en uitgeverijen.


Feiten

• Graad: Bachelor Design (ISAT-code 39111)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Locatie: HKU Media, Oudenoord 700

Studiekosten

Studie in Cijfers


Toelating

Tijdens de toelating wordt je beeldende vermogen, je motivatie voor de studie en je interesse in illustratie beoordeeld.

Lees verder