HKU

De Bachelor of Design in Illustration leidt je op tot professioneel illustrator.

Verhalen in beelden

Een illustrator vertelt over de wereld om hem heen in beelden. De manier waarop hij dat doet, zegt iets over zijn persoonlijke visie op deze wereld. De illustrator werkt aan de hand van bestaande teksten of binnen vrije, zelfbedachte projecten. Áltijd speelt de communicatie met het publiek een belangrijke rol.


De illustrator interpreteert zowel inhoudelijk als visueel. Door deze verhelderende kijk op een bepaald onderwerp, levert het beeld een verrijkende bijdrage en frisse blik voor het publiek.


Wat leer je?

We leren je de verschillende stadia van een illustratieproces te doorlopen en te overzien. Je ontwikkelt jouw beeldende en conceptuele vaardigheden binnen uiteenlopende contexten, zoals traditionele en opkomende nieuwe media, publieksgericht en auteursmatig werken en crossovers met fine-art en/of design. 


Je leert in professionele werksituaties omgaan met opdrachtgevers en aspirant ontwerpers uit andere disciplines. Je leert een standpunt in te nemen en dat zo optimaal mogelijk te verbeelden. Je ontwikkelt een eigen handschrift en een eigen beeldtaal.

Studieprogramma

Deze voltijdstudie duurt vier jaar. Het onderwijs bestaat vooral uit praktijk-, research- en theorievakken en daarnaast loop je stage. Ongeveer de helft van je studie omvat zelfstudie. Reflectie op de geleerde stof en je eigen werk neemt een belangrijk deel van het programma in beslag.

Lees verder

Welk beroep

Ongeveer de helft van de afgestudeerden gaat als zelfstandig kunstenaar of freelance illustrator werken. De meeste anderen vinden een baan als ontwerper/ artdirector bij bijvoorbeeld vormgeving- of reclamebureaus, animatiestudio's en uitgeverijen.


Feiten

• Graad: Bachelor of Arts (ISAT-code 39111)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Locatie: HKU Media, Oudenoord 700

Studiekosten

Studie in Cijfers


Toelating

Tijdens de toelating wordt je beeldende vermogen, je motivatie voor de studie en je interesse in illustratie beoordeeld.

Lees verder