HKU

Van pop en jazz, tot klassiek en wereldmuziek. De Bachelor of Music in Education leidt je op tot breed onderlegd muzikant en docent.

Reisgids door een uitgestrekt muzieklandschap

Je helpt leerlingen zich navigeren door het enorme aanbod van muziek. Je geeft les in het in het onderwijs, en werkt voor muziekeducatieve projecten bij organisaties voor kunsteducatie en bij ensembles, orkesten en podia. De wereld verandert, hoe zet jij je talent in om je publiek steeds te verrassen?

Wat leer je?

Je ontwikkelt je tot een breed musicus en voelt je straks thuis in verschillende muziekstijlen: pop, jazz, klassiek en wereldmuziek. Je bent van vele markten thuis en breed inzetbaar. Daarnaast word je opgeleid tot docent en verdiep je je in didactiek en methodiek. Al vanaf het eerste jaar ga je op stage en breng je deze kennis in de praktijk.

Studieprogramma

De opleiding Docent Muziek is voltijds en duurt vier jaar. Je krijgt veel praktijklessen en ongeveer eenderde van je studie bestaat uit zelfstudie. Nederlands is de voertaal, maar een enkele les is Engelstalig.

Lees verder

Welk beroep

Je diploma geldt als eerstegraads onderwijsbevoegdheid waarmee je muziekles kunt geven in alle sectoren van het onderwijs.

Lees verder

Feiten

• Bachelor Music in Education, Docent Muziek (ISAT code 39112)

• Voltijdstudie van 4 jaar (240 ECTS)

• Selectie via toelatingstest

• Locatie: HKU Utrechts Conservatorium

Studiekosten

• Mogelijke vervolgstudies: Master of Music, Master Kunsteducatie

Studie in Cijfers

Docentenlijst


Toelating

Om toegelaten te worden tot HKU Utrechts Conservatorium doe je een toelatingsexamen dat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte bestaat.


Lees verder

Voor wie?

Je hebt een aanstekelijk enthousiasme voor muziek en andere kunstvormen dat je wil overdragen. Je hebt hiervoor de communicatieve en sociale vaardigheden om andere te enthousiasmeren voor muziek, die je tijdens de studie verder wil ontwikkelen. Je vindt het leuk om nieuwe mogelijkheden te ontdekken om je publiek te bereiken door samenwerking binnen de afdelingen van het conservatorium, binnen de HKU en met de maatschappij.