Start studiejaar Media

Welkom! Wat ontzettend leuk dat je komt studeren bij HKU Media.
Op deze pagina lees je alles wat je nodig hebt om goed van start te gaan met je studie bij HKU Media. De informatie wordt doorlopend aangevuld, dus je doet er goed aan om af en toe een bezoek te brengen aan deze pagina.
Start studiejaar Media
Via deze webpagina informeren we je over alles wat je moet weten, voordat je start aan een van de opleidingen bij Media: Animatie, Photography, Audiovisual Media, Graphic Design, Illustration, Image and Media Technology een van de basisopleidingen of de Associate Degree Digital Media.

Aanmelden introductiedag Media

Allereerst natuurlijk van harte gefeliciteerd dat je bent aangenomen bij HKU Media. We willen dit graag met je vieren tijdens de introductiedagen, waarin je je studiegenoten en de school alvast leert kennen alvorens je studie van start gaat.

De introductiedagen van HKU Media zullen fysiek plaatsvinden. Klik op de onderstaande aanmeldbutton om je aan te melden. In de eerste klapper onder de aanmeldbutton lees je meer over de invulling van het programma.

Startinformatie

 • Hieronder staat een korte samenvatting per dag. Download hier het gehele programma.

  Naast het algemene programma is er op de woensdag en vrijdag ook ruimte voor opleiding specifieke introductieactiviteiten. Download hier het opleidingspecifieke programma.

  Maandag 28 augustus
  Deze dag staat in het teken van kennismaken met elkaar, de opleiding, de tutoren en de studieleiders.
  Je wordt om 09:15 ontvangen met koffie/thee en wat lekkers. Ook de lunch wordt verzorgd.

  Dinsdag 29 augustus
  Op deze dag gaan jullie aan de slag met verschillende opdrachten in de werkplaatsen van HKU Oudenoord. We doen dit in kleine groepjes. Je doet dit of dinsdag, of donderdag.
  De opdrachten in de werkplaatsen worden afgewisseld met een kennismaking met de digitale campus van HKU Media.

  Woensdag 30 augustus
  Op woensdag en vrijdag is er ruimte voor opleiding specifieke introductieactiviteiten. Klik hier om te zien wat jouw opleiding op deze dag organiseert!

  Donderdag 31 augustus
  Op deze dag gaan jullie aan de slag met verschillende opdrachten in de werkplaatsen van HKU Oudenoord. We doen dit in kleine groepjes. Je doet dit of dinsdag of donderdag.
  De opdrachten in de werkplaatsen worden afgewisseld met een kennismaking met de digitale campus van HKU Media.

  N.B.
  We sluiten donderdag v.a. 17.00 uur af met een feestelijke borrel, een hapje eten en een inhoudelijk programma.

  Vrijdag 1 september
  Op woensdag en vrijdag is er ruimte voor opleiding specifieke introductieactiviteiten. Klik hier om te zien wat jouw opleiding op deze dag organiseert!

  Heb je vragen of iets waarvan wij op de hoogte moeten zijn, stuur een bericht naar: lilly.dehaan@hku.nl of marjoleine.gadella@hku.nl
 • Het roostersysteem waarmee HKU werkt is MyX. Je kunt je persoonlijke rooster bekijken via de Mijn HKU app. Klik op de link voor meer informatie.

  Op dit moment wordt er hard gewerkt aan het rooster. Zodra het rooster bekend is, ontvang je daarvan bericht.

 • Lessen worden gegeven tussen 9.15 en 21.00 uur. De meeste lessen vinden overdag plaats.

  Het onderwijsprogramma bestaat uit 4 blokken van tien weken. De eerste acht weken volg je diverse lessen. Week 9 en 10 zijn bijzondere onderwijsweken waarin schouwen en seminars centraal staan. Blok 5 staat vooral in het teken van herkansingen.

  Download hier binnenkort het Onderwijsjaarrooster Media om te zien hoe de blokken zijn ingedeeld en op welke momenten van het jaar je vakantie hebt.

  Let op: de mei- en herfstvakantie zijn onderwijsvrije weken, geen vakantie.

 • In de eerste week van je studieprogramma start je direct met een keuzemodule, namelijk SkillsLab. De naam zegt het al: je volgt een lab waarin je je vaardigheden kunt ontwikkelen. Het aanbod is Media-breed, waardoor je de keuze krijgt om kennis op te doen binnen een ander Media-vakgebied of om je binnen je eigen vakgebied te specialiseren.

  De module wordt gevolgd door zowel eerste- als tweedejaars studenten en wordt gegeven op de vrijdagmiddagen van blok 1 en 4. Je kunt zelf kiezen welk lab je wilt volgen. In blok 4 volg je een ander lab dan in blok 1.

  De inschrijving start in augustus. Bekijk hier de instructies.

 • Download hier de studiepuntentabel van jouw opleiding om een indruk te krijgen van het studieprogramma in jaar 1.
 • Op HKU Studentportal vind je alle informatie die je nodig hebt voor je studie. Informatie over je studieprogramma, lesmateriaal, beoordelingen, werkplaatsen etc.

  Veel informatie is alleen toegankelijk via een login. Zodra je inschrijving via studielink is afgerond, ontvang je je HKU-account met wachtwoord. Daarmee kan je inloggen (rechterbovenhoek) en alvast een kijkje nemen. Let op! De studentportal bevat nu nog informatie voor het collegejaar 22-23. Gedurende de startperiode word je wegwijs gemaakt op de portal.
 • Alle studenten en cursisten aan HKU krijgen een studenten- of cursistenkaart, deze studentenkaart blijft gedurende je hele studie geldig.

  Met deze kaart kun je je identificeren en aantonen dat je in de HKU-gebouwen mag zijn. Je bent verplicht je studentenkaart bij je te hebben als je op HKU bent. Ook geeft de kaart je onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van de printers en kopieerapparaten.

  Wees er zuinig op, want naast bewijs van inschrijving geeft de kaart toegang tot de bibliotheken en kan hij gebruikt worden voor verschillende kortingen.

Meer weten?

Voor vragen over studeren aan HKU, mail naar sz@hku.nl of bel Servicebalie Studentzaken op 030-2091540.

Jouw locatie

HKU Oudenoord
Oudenoord 700
3513 EX Utrecht