Start studiejaar Master Crossover Creativity

Leuk dat je komt studeren bij de MCC! Op deze pagina lees je alles wat je nodig hebt om goed van start te gaan met je studie bij de Master Crossover Creativity. De informatie wordt doorlopend aangevuld, dus houd deze pagina in de gaten!
Start studiejaar Master Crossover Creativity

Een opleiding volgen bij de master Crossover Creativity aan HKU betekent zelf maken, ontwerpen, ontdekken en doen. Het betekent nieuwe mensen met een diverse achtergrond ontmoeten en kruisbestuivingen aangaan; het betekent naar binnen en buiten keren en loskomen van de denkpatronen en werkwijzen die je hebt geleerd tijdens je werkende en studerende leven. Al itererend kijkend, makend, verbeeldend en onderzoekend doe je nieuwe inzichten, kennis en ervaringen op voor jezelf en de projecten waar je mee bezig bent. Je komt binnen als professional en vertrekt als Crossover Creativity Professional.

De Master Crossover Creativity is een vraaggestuurde opleiding. Dit betekent dat je een groot deel van je studie zelf vormgeeft. Ongeveer 25% wordt geprogrammeerd in de vorm van sessies, clinics en workshops. De overige 75% vul je zelf in middels zelfstudie, het ontplooïen van individuele of gezamenlijke initiatieven, het werken aan projecten, professionele uitwisseling met medestudenten etc. Daarnaast werken we met een persoonlijk begeleidingsmodel in de vorm van inhoudelijke coaching. Deze individuele coaching wordt afgewisseld met shared learning spaces waarbij meerdere studenten en coaches bij elkaar komen voor gezamelijk leren, uitwisseling en reflectie. Wie jouw coach is, hoor je aan het begin van het studiejaar.

Startinformatie

 • Download hier het programmaboek 23/24 van de Master Crossover Creativity. Neem deze goed door. In het programmaboek vind je de uitleg over het studieprogramma.
 • Hier vind je binnenkort het HKU jaarrooster met de officiële vakanties & vrije dagen. De HKU kent een kerstvakantie (2 weken) en een zomervakantie (4 weken). De meivakantie en herfstvakantie zijn onderwijsvrij.

  Het onderwijsprogramma is 2x 40 weken en opgesplitst in 4 blokken van 20 weken. De studie kent een studiebelasting van 20u per week. Elke 20 weken is er een beoordelingsmoment.
 • De lesroosters zijn in te zien via de MijnHKU app (Andriod en iPhone) en MyX (browser)
  Je logt in met je HKU e-mailadres en bijbehorende wachtwoord. Zoek in MyX vervolgens op de groep MCD1.

  Bekijk hier de handleiding voor MyX.

  Voor deze deeltijd opleiding plannen we het onderwijs zoveel mogelijk in op de donderdag vanaf 16.00 en de vrijdag.

  Uitzondering is de 1ste week (4 sept - 8 sept). Voor deze startweek is. een intensief programmaontworpen van maandag toten met vrijdag (met uitzondering van de woensdagochtend). Ook in de tentamenperiodes kan het voorkomen dat we naar een andere dag dan de donderdag of vrijdag uitwijken.
 • Op HKU Studentportal vind je alle informatie die je nodig hebt voor je studie. Informatie over je studieprogramma, beoordelingen, werkplaatsen etc. Veel informatie is alleen toegankelijk via een login. Zodra je inschrijving via studielink is afgerond, ontvang je je HKU account met wachtwoord. Hiermee kun je inloggen.
 • Alle studenten en cursisten aan HKU ontvangen een studenten- of cursistenkaart, deze studentenkaart blijft gedurende je hele studie geldig. Met deze kaart identificeer je je en verschaft je toegang tot de HKU-gebouwen en deelname aan tentamens. Ook geeft de kaart je onder andere de mogelijkheid om gebruik te maken van de printers en kopieerapparaten.
 • Van woensdag 28 juni tot en met zondag 2 juli zijn er afstudeerprojecten te zien in de expositie van HKU genaamd Exposure 2023. Je bent van harte welkom om hier alvast te kijken naar wat er allemaal gemaakt wordt op HKU. Check www.exposure.hku.nl voor meer informatie.

Meer weten?

Heb je een vraag over je inschrijving bij de HKU? Dan kun je terecht bij Servicebalie Studentzaken. Telefoonnummer: 030-2091540.

Jouw locatie

Het hoofdkwartier van deze studie is op HKU locatie Jaarbeursplein. De adres gegevens daarvan zijn:

HKU Jaarbeursplein
Gebouw Sijpsteijn, Verdieping 5
Jaarbeursplein 22
3521 AP Utrecht