Vacature aanmelden Kunst en Economie

Heb je een stage-, onderzoeks-, project- of werkvacature op het gebied van Kunst en Economie? Lees op deze pagina wat studenten van HKU Kunst en Economie te bieden hebben en meld de vacature aan.

Stage, project, onderzoek of werk Kunst en Economie

HKU Kunst en Economie leidt studenten op tot creatieve professionals. Hun toekomstige werkveld kent geen grenzen. Studenten kunnen werken in de creatieve industrie, maar ook daarbuiten. Ze zijn een ‘verbinder’ tussen denkers, makers en gebruikers. Ze slaan een brug tussen artistiek en zakelijk delen, en spelen een initiërende, organiserende en begeleidende rol in uiteenlopende processen. Voor zowel de kunst als de economie. De studenten leggen geen nadruk op het onderhouden en beheersen, maar focussen zich op vernieuwen en ontwikkelen.

Competentiegebieden:
 • Economie
 • Creatieve maakprocessen
 • Management
 • Verbinden
 • Ondernemerschap

Vacature stage

Periode

 • Jaar 1: De studenten lopen in het eerste jaar van hun studie één dag per week mee. De periode hiervoor staat niet vast.
 • Jaar 2: In het tweede jaar voeren studenten zelfstandig kleine opdrachten uit binnen kaders. Dit doen zij één dag per week. De periode staat niet vast.
 • Jaar 3: De studenten lopen een fulltime stage van zes maanden. Ze voeren deels zelfstandig werkzaamheden uit.

Vergoeding

Het is gebruikelijk om de student een stagevergoeding te geven. Je maakt hierover zelf afspraken met de stagiair(e). HKU heeft een standaard stageovereenkomst waarin de afspraken worden vastgelegd.

Aanmelden

Zoek je een student of alumnus (afgestudeerde) voor stage? Meld je stagevacature dan bij ons aan. Studenten en alumni nemen bij interesse zelf direct contact op. Zij worden in dit geval niet vanuit de studie begeleid.

Als je de vacature hebt aangemeld, is deze direct terug te vinden in het Vacature overzicht.

Vacature project

Wat doen studenten tijdens een project?

Derde- en vierdejaars studenten van HKU Kunst en Economie werken in een team van vijf of zes studenten aan een opdracht uit het werkveld. Bij derdejaars studenten ligt de focus op advisering, conceptontwikkeling en organisatie. Voor vierdejaars studenten is het doen van onderzoek een belangrijk onderdeel.

Voorbeeldprojecten zijn:
 • Een marketingstrategie ontwikkelen voor de eerste Bio Albert Heijn in Nederland
 • Het opzetten van een fondsenwervingsplan voor Total Identity
 • De organisatie van een personeelsevenement voor het Ministerie van Defensie en Justitie
 • Een publieksonderzoek voor Amsterdam Dance Event
 • Onderzoek naar het verbeteren van het ontwerp van de omgeving zelfstandig beleggen voor Rabobank Nederland
 • Onderzoek naar de publieksbegeleiding van het Stedelijk Museum
 • Een imago-onderzoek voor het muziekfestival Le Guess Who?!

Periode

 • Derdejaars studenten. De projecten starten in september of februari en duren bijna vijf maanden. Studenten werken ieder 0,8 fte per week aan het project.
 • Vierdejaars studenten. De projecten lopen van september tot en met december. Ook hier zijn de studenten 0,8 fte per week bezig.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd in een project? Neem dan contact op met Jitske Hirs.
Mail naar jitske.hirs@hku.nl of bel 06-23916199. 

Vacature onderzoek

Naast de vierdejaars onderzoeksprojecten, zijn er nog twee mogelijkheden voor onderzoek in samenwerking met HKU Kunst en Economie.
 1. Afstudeeronderzoek. Studenten moeten hier zelf naar op zoek. Een vacature plaats je daarom op je eigen website. De studenten tonen zelf het initiatief om te reageren.
 2. Onderzoek in samenwerking met een van onze lectoraten. Het gaat hierbij om een samenwerking op grotere thematiek die aansluit bij de kennisgebieden van het betreffende lectoraat.
Lees meer over lectoraten

Vacature werk

Zoek je een student of alumnus (afgestudeerde) voor een studie-relevante baan, klus of vrijwilligerswerk? Meld je vacature dan aan bij HKU. Studenten en alumni nemen bij interesse zelf direct contact op. Zij worden in dit geval niet vanuit de studie begeleid.
 
Als je de vacature hebt aangemeld, is deze direct terug te vinden in het Vacature overzicht.

Stage- of werkvacature aanmelden

 

Contact

Heb je vragen over samenwerking(en) en wil je hiervoor contact opnemen? Bekijk de contactgegevens per school en vind de juiste contactpersoon binnen HKU. 
Bekijk alle contactgegevens per school