Leren

Onderzoeksgebied leren gaat over onderwijsinnovatie, persoonsvorming en professionele ontwikkeling. Kunst en professionalisering staan hierbij centraal.
Leren

Dit doen we

Dit onderzoeksgebied houdt zich bezig met onderwijsinnovatie, persoonsvorming en professionele ontwikkeling. De praktijk staat hierbij centraal, zoals bij het zogeheten muzische onderzoek van het lectoraat Kunst en Professionalisering.

Onderscheidend karakter

Een belangrijke kracht achter onze onderwijsinnovatie is daarnaast de notie Leven Lang Leren. HKU wil niet alleen een plek zijn voor hbo-studenten, maar ook voor werkende (creatieve) professionals die zich willen blijven ontwikkelen. Op onze instelling ontmoeten bachelor- en masterstudenten, professionals, docenten en opdrachtgever elkaar in onderwijs en onderzoek. Zij werken samen in leergemeenschappen.

Dit maken we 

Projecten 

Goed Werk Expeditie

Goed Werk Expeditie is een zoektocht van verschillende organisaties die op zoek zijn naar wat ‘goed werk’ is en hoe je dit toepast in je organisatie. Hoe draag je als organisatie bij aan maatschappelijke vraagstukken zoals vergrijzing, armoede en duurzaamheid. Het project is gerealiseerd door het Lectoraat Kunst & Professionalisering en richt zich niet alleen op het resultaat maar ook op de werkwijze om ‘goed werk’ te leveren.

Ludodidactiek

Tijdens dit programma leren professionals hoe je spelprincipes inzet in het onderwijs. Vanuit de Innovatie Studio in samenwerking met HKU College is dit programma ontstaan. Het doel van het programma is door middel van spelprincipes leerlingen te motiveren en de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Publicaties

Bekijk hier alle publicaties

Gerelateerde onderdelen

Contact

Contactpersoon: Debbie Straver
Email: debbie.straver@hku.nl
Telefoon: +31 (0)30-2091509
Locatie: Nieuwekade 1