U CREATE

U CREATE is een ‘Centre of Expertise’ voor de creatieve industrie dat focust op cross-overs met zorg en welzijn. HKU draagt met creatieve kennis bij aan Future Health Design.
U CREATE

U CREATE: Verbetering van de gezondheidszorg

De Nederlandse gezondheidszorg staat op een hoog niveau. Of het nu gaat om genezen, verzorgen of voorkomen. Toch kan het altijd beter. En slimmer, eerlijker, mooier en handiger.

Dit kan door ontwerpdenken en verbeeldingskracht toe te voegen aan nieuwe technologieën en systemen. Daarvoor moeten we wel nieuwe samenwerkingen durven aangaan: tussen dokter en designer, tussen onderzoeker en patiënt, en tussen bestuurders en ondernemers.

Verbindende rol

HKU werkt met U CREATE mee aan deze samenwerkingen. Dit project draagt bij aan verbeterde producten, diensten en ervaringen in de zorg: van cure tot care tot preventie. Het belang van de patiënt, burger of zorgconsument staat hierbij voorop.

Hoe draagt HKU bij aan U CREATE?

HKU creëert niet alleen ontwerpen met een creatief doel. Praktisch nut staat centraal. Een voorbeeld daarvan is het project is ‘Gelukkig Oud Worden’, waarbij studenten het oud worden een leuke twist willen geven. Hiervoor ontwierp een van de studenten bijvoorbeeld een moderne rollator.

Ook denken HKU’ers mee met actuele zorgvraagstukken tijdens het evenement: Creating Care. Het jaarlijkse event van de master Interieurarchitectuur.

De samenwerking en oorsprong

U CREATE is een project waarin HKU en de Hogeschool Utrecht (HU) intensief samen te werken om verbeteringen door te voeren voor het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU). Het project is toegewezen door de Rijksoverheid in het kader van prestatieafspraken. U CREATE bevordert innovatie en welzijn in de gezondheidszorg door bijdrage van de creatieve industrie.

Om de samenwerking tussen medische praktijk en onderzoek te vergemakkelijken is U CREATE gevestigd in het UMCU. Ook werkt het team van U CREATE sinds 2018 één dag per week bij HKU.

Partner worden?

Wil je jouw organisatie verbinden aan U CREATE? Dat kan via een 'associate partnership'. We bespreken graag de mogelijkheden met je in een persoonlijk gesprek. 
 
Stuur een mail en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Meer weten over U CREATE? Iedere vrijdag werkt het U CREATE-team op HKU-locatie Ina Boudier-Bakkerlaan (kamer 0.04).
 
Team Connector: 06 387 632 65
info@ucreate.nl
Website: www.ucreate.nl