Ludodidactiek - Willem-Jan Renger & Evert Hogendoorn

Ludodidactiek betekent onderwijs op basis van spelprincipes. Spelontwikkelaars Willem-Jan Renger en Evert Hoogendoorn helpen jou nieuwe (digitale en analoge) leervormen toe te passen in je onderwijs.
Ludodidactiek betekent onderwijs op basis van spelprincipes. Spelontwikkelaars Willem-Jan Renger en Evert Hoogendoorn helpen jou nieuwe (digitale en analoge) leervormen toe te passen in je onderwijs. Dit doen zij op basis van vormen van ‘digitale geletterdheid’, die voortkomen uit games, apps en internet.

Over de auteurs


Willem-Jan Renger is hoofd van het HKU Innovatielab en ludodidacticus van het eerste uur. Zijn werk richt zich op de mogelijkheden van gedragsverandering door leerprocessen. Geen leerprocessen die iemand door middel van een studieboek doorloopt, maar gebaseerd op ontwerpprincipes en -methoden die gebruikt worden bij het ontwerpen van games. Hij is gespecialiseerd in de toepassingsmogelijkheden van games naast entertainment, zoals onderwijs en geneeskunde.

Evert Hoogendoorn is programmaleider Ludodidactiek. Hij is gamedesigner en docent aan de HKU. Evert maakt zich sterk voor de toepassing van principes uit de gamewereld in het onderwijs.

Beiden verzorgen ook een summerschool voor gemengde groepen professionals (onderwijs, erfgoed, zorg en andere sectoren) waarin je in een intensieve week je eerste ontwerp leert realiseren. Je kunt ook kiezen voor een individueel traject. Kijk hier voor meer informatie.

Bestellen / Order

De Nederlandse versie is tijdelijk uitverkocht.
ISBN: 978 90 8215 5525
(€25,- inclusief verzending binnen Nederland)

ISBN 978 90 640388 3 9
(€21.50 including shipment within the Netherlands)
Order English version

For international shipments, please get in touch before placing your order. We will inform you about the correct shipping costs. Mail to hkupress@hku.nl.