Creatieve Technologie

Het Programma Creatieve Technologie van HKU doet onderzoek naar nieuwe technologie en de toepassing daarvan in kunstonderwijs.

Dit doen we

Technologie helpt kunst vernieuwen. Door technologische ontwikkelingen worden nieuwe vormen van kunstcreatie en -beleving mogelijk. Kijk maar naar virtual reality, motion capture, robots of 3D-printers. De ontwikkelingen gaan razendsnel. HKU wil graag voorop lopen en al die nieuwe technologieën snel kunnen toepassen in het kunstonderwijs.

Het Programma Creactieve Technologie maakt dit mogelijk door onderzoek te doen, advies te geven en kennis te delen. Dat doen we samen met de schools, locaties, werkplaatsen en computerdienst. Op die manier bereiken we dat HKU voorop blijft lopen met de nieuwste faciliteiten en werkplaatsen.

Bekijk onze state-of-the-art werkplaatsen!

Onderzoek

Het Programma Creactieve Technologie onderzoekt technologische ontwikkelingen, schetst mogelijkheden en deelt kennis en ervaring over technologie in relatie tot kunst en creativiteit. Zo stimuleren we multidisciplinaire werkverbanden en laten we zien op welke manieren technologie de kunsten mooier en beter kan maken.

Advies

Goed ingerichte werkplaatsen, studio's en zalen zijn heel belangrijk voor het onderwijs en onderzoek van HKU. Het Programma Creactieve Technologie geeft advies aan werkplaatsmedewerkers en beheerders over de aanschaf van materiaal en technische apparatuur.

Kennis delen

Het Programma Creactieve Technologie brengt ook medewerkers van HKU bij elkaar. Om samen te werken en van elkaar te leren hoe we nieuwe en bestaande technieken en apparatuur in kunnen zetten en onderhouden. We zorgen dat kennis wordt gedeeld binnen de organisatie en we nieuwe technologie duurzaam blijven inzetten

Lopende projecten

Hieronder vind je voorbeelden van mooie projecten waar we mee bezig zijn.

Volg ons

Crea Tech-Mailing

Lekker lezen over enen, nullen en kunst doe je in de tweewekelijkse mailing van het Programma Creactieve Technologie.

Blog

In deze blog delen medewerkers resultaten, bevindingen, tips, experimenten en andere interessante dingen.

Instagram

Op Instagram delen we hoe de experimenten, werksessies en labs van ECT eruitzien en wat er achter de schermen gebeurt.

GitHub

Via GitHub biedt het centrum open source-software aan voor medewerkers en studenten.

Wie zijn we

 • Deze medewerkers werken bij het Expertisecentrum Creatieve Technologie. Of zijn daar via een van de schools van HKU aan verbonden.

  Marinka Copier (directeur)
  Martijn van Gessel
  Mikal van Leeuwen
  Arnaud Loonstra
  Kas Houthuijs
  Shirley Niemans
  Anneke Nieuwdorp
  Job van Nuenen
  Aaron Oostdijk
  Maarten Overdijk
  Machiel Veltkamp

Contact

Programma Creatieve Technologie

Neem contact op met het Programma Creatieve Technologie via creatievetechnologie@hku.nl.

Locatie

Oudenoord 700
3513 EX Utrecht

Postadres

Postbus 1520
3500 BM Utrecht