Minister Van Engelshoven bezoekt HKU

  • 17 juni 2020
Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs heeft een bezoek gebracht aan onze locatie op de IBB-laan. Ze sprak op maandag 15 juni onder andere met de eerste studenten, docenten en schooldirecteuren die weer fysiek aanwezig waren. “Ik ben dol op dit soort plekken”, zei ze.
Minister Van Engelshoven bezoekt HKU
Sinds maandag mag het hoger onderwijs weer op locatie lesgeven, mits de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen. “Kunstonderwijs heeft veel behoefte aan praktijklessen. Het is van belang dat dit weer mag. Een half leeg schoolgebouw blijft gek voelen. Al merk je dat het creatieve onderwijs, ook nu in coronatijd, wel tot allerlei oplossingen komt”, liet de minister weten.
 

Het echt leuke werk

Van Engelshoven stak de studenten die aan het werk waren een hart onder de riem. “Ik vond het leuk dat de minister langskwam. Ze was oprecht geïnteresseerd”, aldus Julian Wösten die na een paar maanden thuis eindelijk weer zijn afstudeeropdracht verder kan oppakken. In de afgelopen periode heeft hij zijn scriptie geschreven. Nu mag hij eindelijk ‘het echt leuke werk’ afmaken.

“We hebben ons deze coronacrisis best kunnen redden, maar onze studenten verdienen de ruimte om op een verantwoorde manier op de locaties te komen om te ontwerpen, acteren of musiceren”, zei collegevoorzitter Roelof Bleker na afloop van het bezoek.

Exposure Online

De minister liet zich ook informeren over Exposure Online, het digitale festivalplatform voor afstudeerders dat in de maak is. Op een groot scherm zag ze hoe een klok op exposure.hku.nl aftelt tot het ‘moment supreme’. HKU zet alles op alles om de huidige generatie afstudeerders een hoogwaardig online alternatief te bieden voor de gebruikelijke afstudeerexposities. Daarom krijgen alle laatstejaars eind juni een digitaal podium als kroon op hun werk en springplank voor hun carrière. Van Engelshoven: “Dat is heel belangrijk. Want hoe betreed je als afstudeerder nu de markt? Dat is best ingewikkeld.”