'Ik ontdekte dat programmeren heel goed bij me past.'

Interview met Olivier Winsemius

Olivier is vierdejaars Interaction Design aan HKU Games en Interactie. Hij ziet zijn opleiding als een ideale mix van creatief en technisch denken.

'Ik ontdekte dat programmeren heel goed bij me past.'

In een tijdschrift las ik over de opleiding Interaction Design. De combinatie van creatief en technisch denken sprak me meteen aan. Op de middelbare school is dat gescheiden: je bent goed in de exacte vakken, of in tekenen en creatief denken. Ik heb het alletwee en wil ook met beide iets kunnen doen.

Meer dan Game

In het eerste jaar werk je al samen met game designers en game artists, maar Interaction Design is breder dan games ontwerpen. Wij ontwerpen de interactie tussen mens en machine. Dat kan een game zijn, maar ook een app of een installatie.

Deepfocus

Ik ontdekte dat programmeren heel goed bij me past. Je leert hier de basics en daarna is er de vrijheid om met die kennis te maken wat jij wilt. Het gaat mij om de state mind van het programmeren. Je bent heel gefocust en vergeet alles om je heen. Het is bijna een soort meditatie.

Bij Interaction Design ben je deels ontwerper en deels programmeur. Toch doet iedereen wat anders; iedereen heeft zijn eigen specialiteit. Je kunt met deze opleiding je toekomst echt zelf vormgeven. Mijn creatieve vrijheid behouden, dat vind ik belangrijk. Ik wil de bedenker en uitwerker van mijn eigen ideeën zijn. En een bedrijfje opzetten waarin ik met een paar anderen aan mooie projecten werk.

Interview voor 7Days