Tourneeproject 2024

Docent Theater 2

  • 14/10
  • 25/10
In dit project werkt HKU Theater samen met een aantal externe partners, zoals Het Filiaal Theatermakers, theatergezelschap Live Your Story, Cultuur Onderwijs Utrecht en met meer dan 20 scholen in Utrecht en omgeving.

De voorstellingen op de scholen zijn besloten, op vrijdag 25 oktober worden de laatste voorstellingen gespeeld in de Grote Zaal van Theaterschool Utrecht van 19.00 - 22.00 uur. Deze zijn openbaar en voor iedereen toegankelijk. Je kan hiervoor een kaartje reserveren via deze link. Toegang is gratis.


Wild (onderbouw)
In deze voorstelling word je meegenomen in de wereld van het boek 'Wild' van Emily Hughes. In deze voorstelling zie je hoe Robin zich overgeeft aan zijn fantasie, in het midden van een zware tijd.

Heb jij meegezongen tijdens The Jungle Book? Gelachen tijdens een Muppets film? Misschien een traantje laten vallen tijdens Tarzan? Dan ben je nu op de juiste plek! Jong theatercollectief NATOUR heeft alle leukste elementen van deze geweldige films op de vloer weten te brengen. Met het boek WILD van Emily Hughes als bron, hebben deze jonge makers (onder begeleiding van Noufri Bachdim, artistiek directeur van Studio Figur) een leuke, grappige en soms emotionele voorstelling gemaakt. En zeker niet te vergeten: de hoofdrol wordt gespeeld door… een pop!

Makers & spelers Mounssif El Yamlahi, Taco Ritsema van Eck, Tristan Kwaks en Noa van Dun Regisseur Noufri Bachdim Met dank aan CO Utrecht, Noufri Bachdim, HKU Theater, Wilfred Hermkens en Elena Almaz Migo Beeld Taco Ritsema van Eck


Homme en het noodgeval (middenbouw)
Hommes moeder heeft een nare verrassing: Pien, dat rare meisje uit zijn klas, komt een tijdje logeren. Waarom moest Pien zo nodig bij hen? Ze is onhandig, lust niks en zegt dat ze een prinses is. Homme pikt dit niet en gaat op onderzoek uit...

Collectief PECHKOEK presenteert Homme en het noodgeval, een educatieve 7+ voorstelling over vooroordelen, anders durven zijn en poëzie, naar het boek van Annejan Mieras. Stel je voor dat het raarste meisje uit je klas opeens bij je komt logeren. Ze heet Pien, heeft pluizige vlechten, ze stinkt en ze denkt ook nog eens dat ze een prinses is. Voor Homme is dit de realiteit, zijn moeder heeft met Piens moeder besloten dat Pien een tijdje bij hen komt logeren. En het ergste van alles: ZE MOET OP HOMMES KAMER SLAPEN! Homme pikt dit niet en gaat op onderzoek uit. "Heeft pech ook weleens geluk?"

Collectief PECHKOEK bestaat uit studenten van de opleiding Docent Theater aan de HKU. Studenten werken onder de begeleiding van regisseur Mirthe Klieverik.

Alle studenten zijn zowel maker als speler Manisha Boerrigter (Homme), Leen Verhoeven (Pien), Sophie van Duuren (Kees/Dora), Annelien Scheepstra (Moes/Lieuwe) en Amber Hartman: muzikant. Begeleider en regisseur Mirthe Klieverik Beeld Leen Verhoeven

Volg Collectief PECHKOEK op instagram

DRUK (bovenbouw)
Collectief aanstelleritus presenteert een educatieve voorstelling waar je naar moet kijken, terwijl je het al druk genoeg hebt.

Collectief aanstelleritus presenteert DRUK een educatieve voorstelling over prestatiedruk onder jongeren.

'Je hebt de CITO toets gemaakt. Het woog zwaar in je 11-jarige lichaam. Je weet dat het woordje ‘toekomst’ tegenwoordig symptomen oproept als buikpijn en angstzweet. Het was nooit erg om gemiddeld te zijn, tijdens het gesprek met je leraar hoor je dat je een score van 530 hebt. Je huilt als je hoort dat je de middelbare begint in een gemixte klas, je zal jezelf nog even moeten bewijzen zegt je leraar. Aan wie, ben je niet zeker.

Je bent 13 jaar en een zesjes student en dat is prima. Je wilt wel iets van jezelf maken in de wereld. Je wilt eigenlijk gewoon vrienden, en een relatie, dat is natuurlijk ook belangrijk. En dat je heel slim bent, grappig én super knap. Maar dit mag nooit iemand weten. Schaamte is iets wat je lichaam in brand zet, je hebt nooit een innerlijke stem gehoord, alleen gevoeld. Je bent voor jezelf nooit goed genoeg. Daarom is het ook belangrijk dat je jezelf de mond nu snoert. Of die van je ouders. Geen wonder dat jij jezelf irritant vindt. 'Je bent immers hun kind.’

Collectief aanstelleritus bestaat uit studenten van de opleiding Docent Theater onder begeleiding van Live Your Story.

Collectief aanstelleritis bestaat uit Kishana Westhout, Evi Bruinen, Chaimae Mouttahid, Arjen Galloway en Athiná Marietje Gralike. Dit project is onder leiding van Riff Roozeboom en Moreen Crandel die werkzaam zijn bij Live Your Story Met dank aan Anne de Veij, Anita Zinser, Wilfred Hermkens, Live Your Story Ontwerp en fotografie Athiná Marietje Gralike