Theaterfestival BRUUT - zondag 6 februari

Docent Theater 3

  • 06/02
Theaterfestival BRUUT - zondag 6 februari
Programma zondag 6 februari 2022
19.00 - 19.20 uur: Schreeuw voor ons - Sophie van Slooten (Theaterzaal)
19.40 - 20.00 uur: Het schip van Theseus - Yona Etel (Koepelzaal)
20.20 - 20.40 uur: EGO - Elena Migo (Theaterzaal)


Schreeuw voor ons
Wat belangrijk is om te weten over de mens is hoe piepjong we zijn. We bestaan nog maar net. In de korte tijd die ons gegeven is , maakten we er een bende van. Met alle gevolgen van dien.

Het eerste wat je moet weten over de mens is hoe piepjong we zijn. We bestaan nog maar net. 
Om je een idee te geven: stel dat de geschiedenis van het leven op aarde slechts een kalenderjaar besloeg in plaats van 4000 miljoen jaar. Dan hadden de bacteriën tot halverwege de maand oktober het rijk voor zich alleen gehad. Pas in november ontstond leven zoals wij dat kennen, met pootjes, botten, takken en blaadjes. 

En de mens? Die scheen op 31 december ten tonele, rond 11 uur s’avonds. Toen hebben we eerst nog een uurtje als jagers en verzamelaars rondgetrokken, om op het laatste moment, rond 23.58, de landbouw uit te vinden. In  de 60 seconden voor middernacht voltrok zich alles wat we  ‘geschiedenis’ noemen. In een oogwenk veroverende de mens de hele wereld. 

Credits
Regie: Sophie van Slooten
Spel: Sem Meeuwesen, Yanna Notterman, Philip van der Steen
Muziek: Auke de Lange
Co-writing: Sem Meeuwesen
Begeleiding: Martijn Klink. Met dank aan: Thomas Coehoorn, Rosa RaaphorstHet schip van Theseus
Een multi-disciplinaire voorstelling over het verleden, het heden en de toekomst van hiphop.

Hiphop is niet meer wat het was. Hiphop is meer mainstream dan ooit en dus hebben meer mensen er een mening over. Maar is deze mening wel terecht? Drie jongeren met een grote affiniteit voor hiphop gaan dit met elkaar en met het publiek bespreken door middel van tekst, dans en rap.

Credits
Regie & tekst: Yona Etel
Spel & tekst: Joshua Halman, Bo Fowler, Kira-Nerys Kemble
Muziek productie: Jeffrey Flu
Begeleiding: Mart-Jan Zegers
Met dank aan: Irene Lips, JTSZO Amsterdam, Robbie Wallin, Carmen LampteyEGO
EGO is een interdisciplinaire beeldende voorstelling waarin we op onderzoek gaan naar de wisselwerking tussen het ego en de ander. 

Het mens, Liv, en diens verlangen, kennen elkaar niet goed, waardoor de relatie tot het zelf een grote leegte bevat. Door uit de comfortbubbel te stappen leert Liv omgaan met de ander, het verlangen, maar het aller belangrijkste, met zichzelf. 

De voorstelling EGO speelt met de verhoudingen tot het ingewikkelde zelf.
Samen met studenten vanuit Musician 3.0, Inter Active Performance Design, Theatervormgeving, Animation en Writing for Performance onderzochten we een paar vragen. Wat gebeurt er als we het ego en de mens samen op de vloer zetten? Welke relatie is er tot je eigen ego en welke invloed heeft dat op de relatie tot een ander?

Credits
Spel: Zora de Dreu
Muziek/spel: Gijs van Eck en Twan Schoonderwoerd
Poppenmaker/poppenspel: Lenke Duyvendak
Scenografie: Roos Jepma en Tina van der Helm
Tekst: Cèliah
Dramaturgie: Celestine van Rijswijk.
Regie: Elena Almaz Migo
Begeleiding: Noufri Bachdim


Krabben
Krabben is een muzikale, bewegingstheater voorstelling over het krabbenmand-effect. Het effect dat plaatsvindt wanneer mensen elkaar naar beneden willen halen en elkaar dingen misgunnen. Een voorstelling over macht en onmacht, winnen en verliezen, aantrekken en afstoten en over groei. Een weerspiegeling van de mens, de maatschappij maar vooral van jou. 

Krabben is de afgelopen weken met heel veel plezier tot stand gekomen. Op de vloer hebben we vooral gewerkt met dynamiek, geluiden, vormen en contrasten. We zijn op een onderzoekende, experimentele manier te werk gegaan zonder ons al te veel te focussen op een perfect eind product. Krabben is hierdoor ook de uitkomst van een intensief en intuïtief proces waar we met een open blik naar de wereld zijn gaan kijken. We verwonderden en fascineerden ons door het krabbenmand-effect en probeerden dit vaak onzichtbare effect visueel te maken. 

Credits
Makers: Angel Pouwels, Miné Mourik, Danilo Nisi, Sarah van der Lugt en Linde van Dorp
Begeleiding: Mart-Jan Zegers
Met dank aan: Jeroen Klokgieters voor de foto en Dayo oshigbosin voor de muziek


Reserveringsinformatie
Reserveren kan door een mail te sturen naar edu.hku.2023@gmail.com.
Vermeld in deze mail:
- Datum en naam van de voorstelling
- Het aantal bezoekers
​- De namen van deze bezoekers
- Of deze personen samen een huishouden zijn

Je ontvangt dan in de loop van de week een e-mail met een bevestiging. Pas als deze bevestiging is binnengekomen is de reservering definitief.