Theaterfestival BRUUT - vrijdag 4 februari 2022

Docent Theater 3

  • 04/02
Theaterfestival BRUUT - vrijdag 4 februari 2022
Programma vrijdag 4 februari 2022
19.40 - 20.00 uur: Ach, loat mie toch sloapn - Lotte van den Nieuwboer (Koepelzaal)
20.20 - 20.40 uur: Een Goed Mens - Ronald ter Telgte (Theaterzaal)Ach, loat mie toch sloapn
Een voorstelling die je meeneemt naar de tijd, de plek en de ervaring tussen leven en dood. Hier is de dood dichtbij, maar nog niet zeker. Is het jouw moment of niet?

Toen mijn oma mij vertelde over haar bijna-doodervaring, kon ik me deze gelijk visueel voorstellen. Niet de manier waarop zij hem heeft ervaren maar alsof het zich afspeelde op het toneel en ik er vanaf het balkon in een theaterzaal op neer zat te kijken. Niet lang nadat ik dit verhaal aanhoorde, overleed mijn opa. Ik kon me niet anders voorstellen dan dat hij net zo’n mooie ervaring zou hebben gehad. Mijn perspectief op de dood was plots veranderd en ik wist; hier moet ik wat mee.
Midden in mijn eigen rouwproces, maak ik deze voorstelling met een fantastisch team van spelers, muzikanten, interactieve performance designers en een beeldende kunstenaar. We denken we na over de dood vanuit een perspectief dat we niet vaak genoeg belichten en vertalen dit naar de vloer.

Credits
Maker/regisseur: Lotte van den Nieuwboer
Assistent-maker: Indi Hoorweg
Spelers: Nelle De Clerck, Lieve van Engelenburg, Esmée van der Vuurst de Vries
Muzikanten: Thomas Lotgering, Katja van der Does, Vos van der Noordt
Begeleiding: Jorn Laponder

Met dank aan
Ik wil bedanken, met heel veel liefde, mijn oma. Annie van den Nieuwboer, voor mij ook wel oma Borne, voor het delen van haar bijna-doodervaring, de vele gesprekken die deze hebben gevolgd en het veranderen van mijn perspectief op de dood. Hiernaast mijn spelers en artistiek team die dit persoonlijke proces met mij aan hebben willen gaan, die zich hebben opengesteld voor het thema en hun eigen fascinaties en fantasieën beschikbaar stelden voor mij om aan te sleutelen. Ik wil mijn familie, zowel van den Nieuwboer als Groot-Roessink, bedanken voor de steun die ik heb mogen ervaren bij mijn manier van omgaan met het verlies van opa Jan.Een Goed Mens
Een continue strijd, zoekende naar wat is "goed".

Een raamvertelling over identiteit gevormd door anderen en jezelf. De mens, een goed mens al vechtend tegen de meningen en invloeden van de buitenwereld en zichzelf, zoekende naar de goede mens. In deze zoektocht komen onder andere jaloezie, macht, vriendschap en geestelijke teistering om de hoek kijken.

Credits
Concept/Tekst/Regie: Ronald ter Telgte
Vormgeving: Sofie Smits & Thomas Coehoorn
Spel: Ben de Bruin, Beaudé Hendriks, Carl Boelens & Karel Mahieu
Begeleiding: Ronen Abas

Volg Ronald op Instagram @ronald.ter.telgte en @collectief.derdewiel.


Reserveringsinformatie
Reserveren kan door een mail te sturen naar edu.hku.2023@gmail.com.
Vermeld in deze mail:
- Datum en naam van de voorstelling
- Het aantal bezoekers
​- De namen van deze bezoekers
- Of deze personen samen een huishouden zijn

Je ontvangt dan in de loop van de week een e-mail met een bevestiging. Pas als deze bevestiging is binnengekomen is de reservering definitief.