Tussenpresentatie 'QUAND 2'

HKU Theater i.s.m. Lectoraat Performatieve Maakprocessen

Tussenpresentatie 'QUAND 2'

QUAND 2 is de tweede artistic research performance in een reeks onderzoeksperformances over betekenisvolle interactieve narratieven en fragmentatie van ruimte en identiteit.
Voor deze performances zijn 4 blackboxen, verspreid over verschillende locaties in Utrecht, met elkaar verbonden. In elke blackbox speelt 1 performer, die via de technologie in gesprek is met de andere 3 performers en de technologie die dat in staat stelt.

Quand 1 was gebaseerd op een choreografie van Samuel Beckett: Quad. Hij liet 4 performers in vier strak gechoreografeerde routines in vierkanten en driehoeken lopen. Op het middenpunt ontstonden ‘ontmoetingen’ omdat zij elkaar daar moesten passeren.
Quand 2 verdiept deze ontmoetingen tot betekenisvolle handelingen en stelt de vraag: bestaan we bij de gratie van een fysiek lichaam of heeft onze representatie ook een identiteit?

De reeks onderzoeksperformances voor Quand zijn een coproductie tussen het Lectoraat Performatieve Maakprocessen en de School of Theater, beide van de HKU en schrijver/ontwerper Jorrit Thijn. Jorrit Thijn is creatief schrijver, speculatief ontwerper en boswachter zonder bos. Hij schrijft en ontwerpt voor interactie, toneel, geo based audio ervaringen, installaties en korte verhalen.

Bezoekersinformatie
Op 22 of 23 juni vindt er een online tussenpresentatie plaats voor geinteresseerden. Meer hier informtie hierover volgt. Bezoek ook: https://quand.hku.nl.

Foto
Christie Barr