Gottes Sohn ist Mensch geborn

Geistliches Consort speelt Schütz en Praetorius met samenzang

  • 16/12
  • 23/12
Gottes Sohn ist Mensch geborn
Geistliches Consort is een jong muzikaal ensemble bestaande uit mezzo-sopraan Lisa Bunt, bas Timon van Velzen, baroktrombonist Maurits Willemsen en organist-continuospeler Maurits Bunt. De afgelopen jaren hebben de vier musici ontdekt wat een geweldige muziek de geschiedenis ons heeft gebracht. Ook vóór Bach, Mozart en Beethoven. Vergeten pareltjes! Geistliches Consort gelooft dat juist in de 21e eeuw deze muziek heel veel zeggingskracht heeft.

Speciaal voor deze twee concerten heeft Geistliches Consort uit de Duitse kerstmuziek van de componisten Michael Praetorius en Heinrich Schütz een prachtige en indrukwekkende selectie gemaakt. Publiek kan genieten van - en meezingen met - bekende gezangen als 'Puer natus in Bethlehem’ en ‘Vom Himmel Hoch da komm ich her’. Voor de gelegenheid vult een aantal fantastische gastmusici het ensemble aan: sopraan Nanette Mans, cornettist-fluitist Alma Mayer en trombonist Matthijs van der Moolen.

Geistliches Consort nodigt het publiek van harte uit om een avond te genieten van de meest schitterende muziek, op professioneel niveau uitgevoerd, en samen helemaal in kerststemming te komen!

Concerten:

Vr 16 december 2022 (20.00 uur)
Kerkje Blauwkapel
Kapeldwarsweg 21, Blauwkapel

Entree:
Vanaf 27 jaar: € 20,-
Tot en met 26 jaar: € 7,50
Onder de 18 jaar: gratis

Vr 23 december 2022 (20.00 uur)
Bergkerk
Bergkerkplein 11, Deventer

Entree:
Volwassenen: € 10,-
Tot en met 18 jaar: € 5,-

Tickets te koop aan de deur.