Future Sound of Live

De toekomst van livemuziek op het podium, met in de hoofdrol: het publiek!

  • 02/02
Tijdens Future Sound of Live geven derde- en vierdejaars Jazz & Pop, Musician 3.0 en Muziek & Technologie antwoord op de vraag: hoe ziet de toekomst van live muziek eruit? Hoe vermengen muziekgenres zich tot iets nieuws? Hoe interacteren muziek en technologie op het podium? Welke rol speelt het publiek hierin? En hoe ontstaat uit dit alles nieuwe muziek die je nooit voor mogelijk had gehouden?

Publieksparticipatie
Studenten gaan onder leiding van het roemruchte jazztrio Tin Mand and the Telephone (Tony Roe, Pat Cleaver, Jamie Peet) en Marcel Wierickx, docent Muziek & Technologie, twee weken in verschillende bandformaties aan de slag. Centrale opdracht is om publiek op verrassende en creatieve wijze bij de show te betrekken, en hierbij gebruik te maken van de vele mogelijkheden die nieuwe technologieën te bieden hebben. Denk hierbij aan muziek die live op het podium een vertaling krijgt in beeld. Maar ook aan een muzikaal en interactief potje pong, te volgen via zowel de boxen als op het scherm.

Presentatie
Studenten presenteren het resultaat van de projectweek tijdens een wervelend multimediaal concert donderdag 2 februari in K108 (K&W-gebouw, Mariaplaats 27).

Tin Men and the Telephone
Tin Men and the Telephone is een jazzpianotrio dat op unieke wijze muziek en technologie bij elkaar brengt op het podium. De band vermengt akoestische met elektronische muziek, jazz, klassiek, balkanmuziek, hiphop en nog veel meer tot een unieke multimediale ervaring. Publiek bepaalt het verloop van de show door gebruik van de interactieve app Tinmendo. Hiermee creëert iedere toeschouwer beats, melodieën en harmonieën en bepaalt wat er op het podium gebeurt. Iedere show van Tin Men and the Telephone is hierdoor een unieke compositie, gemaakt vanuit improvisatie samen met het publiek.