HKU'ers op Amsterdam Fringe Festival

HKU theater alumni

HKU'ers op Amsterdam Fringe Festival
Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent. Natuurlijk mogen ook oud-HKU'ers daar niet ontbreken. Hieronder een greep uit het aanbod. 

HKU op Fringe

Annica Muller // Yogi Anni // EN // 30 minuten
3, 4 en 5 september // De Brakke Grond

Yogi Anni combineert westerse liberale waarden met de eeuwenoude yogafilosofie en traditie. Onderweg ontdek je meer over Anni’s persoonlijke leven. Hoe verder je komt, hoe somberder het wordt. In de publieke zoektocht naar verlichting verdwaalt ze in ‘de donkere nacht van de ziel’. Zal Anni het licht in de duisternis vinden? Meer info en tickets.

Lars Brinkman // Nader tot u // NL // 60 minuten
5, 6, 8 en 9 september // PLLEK

Als slungelige puberjongen met een grote bos pluizige krullen, wordt Lars Brinkman op schoolreis in het Vaticaan voor het eerst met zijn eigen seksuele gevoelens geconfronteerd.
 Dat deze locatie symbolisch is voor de verdere zoektocht naar zijn seksualiteit, beseft hij op dat moment nog niet.
 Meer info en tickets.

Non Creators Company // Spread the Sadness // NL // 55 minuten
7 & 8 september // Delamar West
Spread the sadness - een missverkiezing van tranen is een ode aan het verdriet. Een tranentrekkende voorstelling over het vormgeven van je eigen pijn en het toe-eigenen van die van een ander. Max Laros en Rosita Segers verhouden zich tot een wereld vol tranen waarin ze een poging doen verdriet te omarmen en te kunnen huilen in het bijzijn van hun publiek. Meer info en tickets.

St. Radicale Gezelligheid // De wereld heeft ons failliet verklaard // NL // 65 minuten // 2 & 3 september // OBA Theater

De moeders van St. Radicale Gezelligheid werden werkloos. De ene moeder werd boventallig verklaard, de andere werd na dertig jaar plots ontslagen. Beide moeders beschikken over expertise in personeelsbeleid en collegialiteit, en hebben de hardheid van de arbeidsmarkt aan den lijve ondervonden. Ze weten dat het zo niet langer door kan gaan. Samen met hun moeders bevragen ze de wereld van werk. Ze proberen een toekomst te formuleren die gefundeerd is op de waarden waarmee ze zijn opgevoed: onvoorwaardelijkheid, loyaliteit en zorgzaamheid. Meer info en tickets.

Over Fringe Amsterdam

Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein.