Dutch Design Week

HKU Class of 2021

Elk jaar in oktober vindt in Eindhoven de negendaagse Dutch Design Week plaats. Het grootste designevenement van Noord-Europa presenteert werk en concepten van ruim 2600 ontwerpers aan meer dan 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Alle disciplines op het gebied van design komen aan bod, zowel in kunst- als toegepaste vorm. 

DDW21: It's In Our Nature

Klimaat is een belangrijk thema bij veel pas afgestudeerde studenten van HKU. We hebben onder de noemer HKU Class of 2021 een groep van alumni geselecteerd waarbij je duidelijk ziet hoe zij zich verhouden tot complexe klimaatkwesties. Waar begin je? Bij iets wat je heel eenvoudig nu kan doen? Het subthema van de Dutch Design Week, It’s In Our Nature, is dan ook het thema waar wij onze selectie in herkennen. Hoe kunnen we herstellen, oplossen? Het is in onze natuur om te ontwikkelen.

In deze tentoonstelling zijn ideeën, overwegingen en methodes niet alleen te zien, maar richten we ons op het overdragen ervan. Hiermee blijft het niet bij de bedenker, maar neemt de bezoeker deel aan het werk of neemt het mee naar huis. Het is hiermee geen statische expositie, maar een directe uitnodiging aan de bezoeker om over te gaan tot actie: ‘I think this is an option, what do you think?'

HKU exposeert samen met andere kunsthogescholen in het Klokgebouw in Eindhoven. Tickets zijn hier verkrijgbaar

Projecten

Project Hortum van Pepijn Zuiderveld
Custom Nature van Rayn (Q.M. Inchauste Callahuara)
The Verge van Nuriya Bouwman
Re-empowerment van Kaatje van Wijk
The Collective Imagination van Isabela Verhagen
HOUT-baar van Ellen Bloo

Meer alumni van HKU bij DDW

Elk jaar exposeren vele alumni van HKU tijdens de Dutch Design Week. Kijk hier voor het volledige programma van DDW.