HKU

Welkom bij HKU. Leuk dat je interesse toont in onze opleidingen. We helpen je graag bij jouw studiekeuze. Ontdek welke opleiding of beroep bij jou past. Kom naar de Open Dag of meeloopdag.

Ontvang studiekeuzenieuws

Omgaan met veranderingen, ook in het onderwijs

Dat komend studiejaar er anders uit gaat zien dan voorgaande jaren, is zeker. Bij HKU combineren we een optimale mix van maakonderwijs waarbij we digitale en fysieke vormen van onderwijs. Zodanig dat ze elkaar versterken en jij als student op verschillende manieren (tijden, plaatsen) kan leren.

Innovatief onderwijs stond al hoog in het vaandel bij HKU. Creatieve technologie is voor ons een belangrijke backbone voor nieuwe verbindingen en toepassingen. Juist in deze tijden onderwijs en (creatieve) technologie meer dan ooit met elkaar verbonden. HKU gebruikt dit bij het invoeren van nieuwe vormen van onderwijs en werken. HKU blijft daarnaast alle mogelijkheden benutten om fysiek onderwijs op de locaties, in de werkplaatsen aan te bieden. Wij geloven erin dat dat je en goede, autonome professional maakt in de kunsten die kan omgaan met veranderingen en daar plek in kan vinden’. Een echte HKU’er.

Waarom juist nu kunstonderwijs?

We leren studenten creëren om de samenleving positief te beïnvloeden. Kunst biedt troost, maar het helpt ook spiegelen en kritisch belichten. Kunst stimuleert de dialoog op creatieve manieren vanuit een veelheid aan perspectieven en op de meest uiteenlopende manieren. Juist in onstuimige tijden ligt daar een grote kracht. Kunstenaars kunnen scheppen, denken in oplossingen of scenario’s. Competenties die tijdens en na de crisis van grote waarde zijn. Dat doen en leren we bij HKU. Kunst is noodzaak en heeft een grote eigen waarde in zichzelf en in toepassingen.