HKU

HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) onderscheidt zich met hoger onderwijs in de kunsten en de media en is een drijvende kracht in opleidingen en innovatie voor de creatieve industrie.

Nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen

Het motto van HKU is 'nieuwe verbindingen, nieuwe toepassingen'. We stimuleren samenwerking tussen verschillende disciplines, die tot onverwachte ideeën leidt: de verbindingen. We vinden het ook belangrijk dat je al tijdens je studie nadenkt over welke plek jij als kunstenaar in de wereld hebt: de toepassingen.
Negen schools

Aan HKU studeren 4400 studenten aan negen schools: Beeldende Kunst, Design, Muziek en Technologie, Games en Interactie, Kunst en Economie, Media, Utrechts Conservatorium, Theater en HKU College. HKU heeft vier expertisecentra die onderwijs en onderzoek in de verschillende disciplines verbinden.


Lees verder

Eigen galerie, theater en concertzalen

HKU heeft een eigen galerie, theater en concertzalen waar het veelzijdige werk van studenten en afgestudeerden te beleven is, zoals concerten, theatervoorstellingen, exposities en installaties. De podia zijn voor iedereen van binnen en van buiten HKU te bezoeken en (bijna) altijd gratis toegankelijk.


Lees verder

Organisatie

Het algemene bestuur van HKU is in handen van het College van Bestuur. Onder leiding van het College van Bestuur functioneren de directeuren van de School, Expertisecentra, ondersteunende organisatie en de secretaris/directeur Bestuursbureau. De Raad van Toezicht HKU heeft de toezichthoudende taak en bewaakt de "good governance” binnen HKU.

Lees verder

Missie

De missie van HKU is het zo goed mogelijk opleiden van daartoe getalenteerde studenten in vrije, uitvoerende en toegepaste kunst- en mediadisciplines en daaraan grenzende educatieve, technische en economische vakgebieden.

Lees verder

Meer dan 50 studies!

Kies voor een bachelor, master, vooropleiding of cursus binnen Beeldende Kunst, Design, Games en Interactie, Media, Muziek en Technologie, Kunst en Economie, Theater of Utrechts Conservatorium.

Lees verder

Onderzoek, expertisecentra, labs, lectoraten

De expertisecentra leggen verbindingen tussen de schools, opleidingen, werkvelden en aandachtsgebieden. Labs hebben een experimenteer- en onderzoeksfunctie. Lectoraten doen relevant onderzoek en zijn succesvol in het realiseren van externe samenwerkingsverbanden.

Lees verder