HKU

Wie wint de 'HKU Prijs Gemeente Utrecht 2017'?

24 augustus 2017


Jaarlijks reikt Gemeente Utrecht de 'HKU Prijs Gemeente Utrecht' uit aan een veelbelovende jonge kunstenaar. Uit zeven genomineerden, die deze zomer aan HKU afstuderen, kiest een deskundige jury de winnaar. De prijs wordt op 3 september as. om 16.00 uur door de wethouder van Cultuur, de heer Diepeveen, uitgereikt op het podium van de Culture Zondag op het Stadhuisplein te Utrecht. Aansluitend wordt de expositie van het geselecteerde werk feestelijk geopend in de Academiegalerie van HKU aan de Minrebroederstraat 16 te Utrecht.

Afstudeerinstallatie Ruteintrooth van genomineerde Caz Egelie Afstudeerinstallatie Ruteintrooth van genomineerde Caz Egelie

De prijs is door de Gemeente Utrecht ter beschikking gesteld als blijk van waardering voor artistiek talent van HKU. Zeven studenten die dit jaar zijn afgestudeerd aan HKU, zijn genomineerd voor deze prijs, die bestaat uit 5000 euro en een penning. De jury bestaand uit Willemien van Aalst (voormalig directeur Nederlands Film Festival), Colin Benders (a.k.a. Kyteman), Bart Rutten (artistiek directeur Centraal Museum) en Ranti Tjan (directeur Europees Keramisch Werkcentrum) zal de winnaar aanwijzen.

Tijdens de openbare uitreiking horen Milou Backx (HKU Media), Caz Egelie (HKU Beeldende Kunst), Casper de Jong (HKU Theater), Peter Olthof (HKU Games en Interactie), Teun Seuren (HKU Design), Andri Pétur Þrastarson (HKU Muziek en Technologie) en Deborah Witteveen (HKU Utrechts Conservatoirum) wie van hen er met de prijs naar huis gaat. Een speciale expositie met het werk van de genomineerden is aansluitend te bezoeken in de Academiegalerie van HKU.

HKU prijs Gemeente Utrecht

Met de instelling van de prijs wil de gemeente Utrecht een extra bijdrage leveren aan de ontwikkeling en stimulering van een cultureel klimaat in Utrecht en de ontwikkelingsmogelijkheden van jonge, talentvolle kunstenaars. De winnaar moet het geldbedrag besteden aan een cultureel project dat plaatsvindt in en van meerwaarde is voor de stad Utrecht.

Informatie over de genomineerden vind je hier.