HKU

Veelzijdige expositie HKU Media sluit Exposure '17 af

28 juni 2017


De laatste vier dagen van Exposure ’17 staan in het teken van HKU Media. Vanaf morgen (donderdag 29 juni) exposeren meer dan 150 eindexamenkandidaten aan Oudenoord 700 in Utrecht. Bezoekers treffen het allernieuwste op het gebied van film, fotografie, grafische vormgeving, illustratie en animatie. Vele mensen hebben de afgelopen week al een bezoek gebracht aan één of meerdere evenementen van Exposure ’17 en de exposities van vele afstudeerrichtingen –zoals Beeldende Kunst en Design- zijn inmiddels achter de rug. De studenten van HKU Media sluiten een zeer succesvolle editie van Exposure op zondag 2 juli af.

Tijdens de veelzijdige, vierdaagse expositie van HKU Media kan de bezoeker onder meer spraakmakende examenfilms bekijken van de studenten Audiovisuele Media. ‘Morfine’ van Leon Golterman en Vincent de Gram, bijvoorbeeld, gaat over illegale euthanasie en het recht op eigen levenskeuzes. Kevin Kok en Olaf van Dam creëerden de spraakmakende, taboedoorbrekende film 'Van Mars en Venus' over ‘crossdressing’ en de documentaire ‘In Search of Better Days’ van Wijnand Slurink vertelt het verhaal van een nieuwe generatie jongeren in Bosnië en Herzegovina, die worstelt met werkloosheid en een slecht toekomstperspectief.

Naast film, animatie, grafische vormgeving, illustratie en fotografie treft de bezoeker aan de Oudenoord ook het examenwerk van de opvallende afstudeerrichting Image and Media Technology: een laboratorium voor visueel experiment zonder traditie of definitie en gebruikmakend van de nieuwste technologieën zoals, bijvoorbeeld, Virtual Reality (VR). Tijdens de expositiedagen is het mogelijk zelf op ontdekkingstocht te gaan of mee te lopen tijdens rondleidingen, die 30 tot 45 minuten duren.

Alle informatie over Exposure ’17, de afstudeerders en de expositie van HKU Media is te vinden op: exposure.hku.nl